A nap kezdésének kulcsfontosságú szabályai, amelyek szépséget csinálnak belőled!

759

1. Az első óra az ébredés után – a legértékesebb.

Robin Srama úgy vélte, hogy a nap első órája a legfontosabb a jelentőségét tekintve. A jelen időközben érdemes odafigyelni a fejlődésre és az önkontrollra. Érdemes korlátozni magunkat az olyan dolgokkal való kontaktustól, mint a televízió, rádió, számítógép, stb. Ezek a dolgok fölösleges és közvetlen információval verik be a fejünket. Először a fejlődést említettük, ezért érdemes az első órát a kellő jegyzetek elkészítésére, meditációra, gondolkozásra vagy motiváló könyvek olvasására fordítani.   Ne feledjék, hogy minél produktívabban és helyesebben telik a nap első órája, annál nagyobb lesz  az eredmény  nap folyamán.

2. Reggeli oldalak.

A reggel – a legkedvezőbb idő a reggeli oldalak megírására. Ezek az oldalak kiválóan szárnyakat adnak és megszabadítják a nem kellő gondolatoktól. Az ilyen oldalak megírása közben át fogja érezni a valós állapotát. A reggeli oldalak gyakran asszociálódnak egy személyes napló oldalaival.

 

3. Reggeli meditáció.

Az egyik legegyszerűbb a jógák közül a Savasana meditáció. Ennek rendje az, hogy az ember körülbelül 15 percig fekszik nyugodtan, nem mozog, és arra összpontosít, hogy a minimálisra csökkentse a fejében a gondolatokat, valamiről.

 

 

 

4. Affirmációk.

A reggeli időben nagyon hasznos pozitív szavakat használni, hiszen ezek egyenesen megalkotják a hangulatot az egész napra. Próbálják ki és győződjenek meg róla maguk.  Itt egy kisebb példa: “Minden nap élvezem az életet”. “Minden nap olyan számomra, mint egy ünnep”. “Az élet a végtelen öröm, siker és szerelem váltakozása”.

 

 

5. Hasznos könyvek.

Lehet és kell is jó és hasznos könyveket olvasni. Ezzel akkor lehet foglalkozni, ha nem nagyon szeret írogatni. Fordítson az olvasásra  30 percet naponta. Ilyen tempóval több könyvet is át tud majd olvasni, idővel hatalmasat és értelmét tekintve nehezet is.

 

6. Sportolás.

Megvannak a saját plusszai a reggeli sportolásnak. A legfontosabb az a tény, hogy reggel sokkal alacsonyabb az ellenállás a sportolási kívánsággal szemben, mivel a nap csak kezdődik és Ön még nem fáradt el és nem tervezett be magának valamit a vége felé. Először azt végezze el, ami nagyon hasznos és lélegezzen egész nap szabadon.

 

7. Fontos ügyek.

Ha dolgozik vagy szabadúszó, akkor emlékezzen vissza a sikeres emberek tanácsaira, akik ugyan arra jutnak – a legfontosabb dolgokat a nap első felében kell igyekezni befejezni. A reggel időben még a legnehezebb feladatokat is játszva megoldhatja. Ez egyenes kapcsolatban áll  a hatalmas és még fel nem élt energiával.  Nemhiába  működnek a oktatás intézmények, olyanok mint az iskolák és egyetemek megalakulások óta reggel 9-től. A reggel – az alkotási aktivitás csócsidője.

8. Napi terv.

Reggel a legegyszerűbb összeállítani a tervet az elkövetkezendő napra. Ne legyenek lusták és jegyezzék fel jegyzeteiket az egész napra, valamint annak a programját, amit meg kell csinálni.

9. Törekedjen arra, hogy minden reggel maximálisan nyugodt és ellazult legyen.

Hiszen az a tónus, amelyet ebben az időben ad meg magának, egész nap kísérni fogja. Ha észreveszi, hogy életében ez nem ritkaság, érdemes gyakrabban korán kelni.

10. Hálás gyakorlatok.

Reggelente szintén érdemes olyan jegyzeteket készíteni, amelyekben meg fog nyilvánulni minden, amiért hálás. Ez minden képpen jóhiszeműségre fogja ösztönözni.  Igyekezzen minél gyakrabban mondogatni és felírni azt, amiért hálás az Istennek és a környező embereknek,  vagy a mindenség ajándékainak – nevezze ahogy akarja. A híres „Titok” filmben a Hála kövéről szólt az elbeszélés. Ön is követheti ezt az utat és hálát mondhat mindenért, amije van az életben.

11. Egy pohár víz.

A felkelés után azonnal első sorban igyon meg 2-3 pohár vizet. Ez a nedvesség tartalom fenntartásához szükséges, amely jelentősen csökkent a hosszas alvás közben és az élénkebb felkeléshez. Vannak emberek, akik akiket a víz pozitívummal és jósággal tölt meg.

Kezdje el követni ezeket a tanácsokat, és észre fogja venni, hogy mennyire jobb lett a  munkaképessége és a mindennapok felfogása.  Egyre gyakrabban meg fog lepődni azon, hogy  az ebédhez már minden készen van, a nap második fele pedig pihenésnek fog tűnni, nem pedig nehézségnek.  . Sokkal több szabadideje lesz, amelyet jogában áll kedvenc szórakozásaira vagy szükséges dolgaira fordítani.

Az egyetlen nehézség mindebben az Ön kívánsága annak vonatkozásában, hogy megszoktassa magát minderre. De megtanulva küzdeni a  “még egy kicsit aludni” kívánsággal, sokkal több hasznot fog kapni és távolabbi horizontokat fog megnyitni a fejlődéshez.

A vitaminokat javasolt reggel szedni, ebben az időszakban a szervezet jobban megemészti őket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük