A magas sarok plusszai és minuszai

1 106

A nők két típusra oszlanak  – az egyik képviselői nem tuják elképzelni az életüket magas sarok nélkül, a másik csoport tagjai pedig a kényelmes sportos lábbelit részesítik előnyben, a magas sarkú cipők viselése pedig a számukra, egyenlő egy kínzással.

De vajon nincsenek-e következményei a magas sarok iránti szeretetnek és utálatnak? Az első esetben ez a visszér kezelésének szükségességét válthatja ki, a másodikban pedig – a férfiak érdeklődésének hiányát, az egyáltalán nem szexis, nem nőies megjelenést.

Úgy döntöttem, hogy jobban megvizsgálom ezt a témát.Most pedig megosztom Önökkel a megfigyeléseimet.

Nos, a magas sarok plusszai:

 • Megváltozik a testtartás, a járás, a hölgy elegánsan, csábítóan néz ki. Ha valaki tud magas sarkúban járni, a látvány egyszerűen fantasztikus. Hiszen az ilyen cipőkben lassan, sietség nélkül kell járni, és élvezni kell a nőiességet.
 • A nő alakja vizuálisan karcsúbbnak néz ki, látszólagosan eltűnik néhány kiló. Bármilyen természetes paraméterek mellett a magas sarok vonzóbb kinézetet biztosít.
 • Végtére is, ez egy kiváló csali, hogy valaki hazavigyen, vigye helyetted a nehéz táskádat vagy átadja neked a helyétJ

A magas sarok minuszai:

 • Nem mindig kényelmes járni benne a városban. Sajnos, országunkban nem minden járda egyenes tökéletesen, és emellett csökken a mozgás sebessége is a modell cipőkben. Ezért, ha késében vagy a munkahelyedre, akkor a magas sarkú cipő csak dühíteni fog, nem pedig jókedvre deríteni.
 • A szépség egy dolog, azonban az egészségnél nem lehet semmi sem fontosabb. A szűk sipők hosszas viselése, amelyek elzárják a szabad vérkeringést, betegséget okozhatnak. Ha nem szeretnél a visszér kezelésével foglalkozni, ne feledkezz meg időről időre mégis csak lecserélni a kedvenc magas sarkú csónakcipődet sportcipőre. A lábaid csak megköszönik ezt neked.
 • A fáradságot a nap végén még senki sem vonta vissza. Ha balettcipőben szaladgáltál ügyeket intézni, akkor estére el leszel fáradva, azonban ha ezt az utat magas sarkúban tetted meg – szorozd meg 3-al a kényelmetlenségedet J

Hogyan viseljünk magas sarkút károk nélkül, a visszér megelőzése

Mindannyian tudjuk, hogy a szépség áldozatokat követel, és az egészségnél semmi sem értékesebb és fontosabb.  Ezért azt tanácsolom, hogy mégse feledkezz meg a visszér megelőzéséről és ne vidd túlzásba a magas sarkú cipők viselését.

Ha egyáltalán nincs erőd elutasítani a magas sarkú cipő viselését, akkor minden képpen szerezz be egy 6 cm-es magasságú klasszikus csónakcipőt magadnak. Ez a magasság veszélytelen a  gerinced és a lábaid számára, így nem vezet szövődményekhez.

Csak leellenőrzött márkájú és jó minőségű anyagokból készült cipőket válassz.  Semmilyen esetben se vegyél magadnak olyan cipőt, amelyik kicsi, abban a reményben, hogy majd “elhordod egy kicsit”! Rontva a vér keringését, vérrögök kialakulását és az érfalak elvékonyodását  idézheted elő.

Emellett jó dolog lesz beszerezni egy nyugtató hatású visszér elleni krémet is.  Minden nap alkalmazva ezt a szert a nehéz nap után, javítani tudod a vér áramlását, ellazítod a lábaidat, megerősíted az érfalakat, megelőzöd a vérrögök kialakulását.

Szintén nagyon jó a lábak és az egész test számára a kontrasztos zuhany alkalmazása. Így javítod a vér áramlását azokhoz a szervekhez, feszessé teszed a bőrödet.

Mit tegyünk, ha a magas sarkú cipők viselése visszérhez vezetett?  

Ha egyszer már úgy alakult, hogy a szúk cipők, az állandó megterhelések a lábakra az érfalak elvékonyodásához vezettek, érdemes minél előbb intézkedéseket tenni és nem szabad megengedni, hogy a helyzet még tovább romoljon. Hogyan kezeljük ki a visszeret? Ha kidudorodó vénákat vettél észre, nehézséget érzel a lábaidban és duzzadást tapasztalsz  (főként a nap végén), zárd ki  magas sarkú cipőket a ruhás szekrényedből.

Szintén érdemes korlátozni a fizikai megterheléseket, a zsíros ételek fogyasztását, a szűk ruhák viselését, amelyek mind nehezíthetik a vérkeringést.

A fent említettekből azt a következtetést lehet levonni, hogy vigyázni kell az egészségünkre, okos határokon belül kell magas sarkú cipőket viselni,  amikor ezt a körülmények követelik meg. Emellett, kedves olvasó, gondolkozz el azon, hogy nincs-e fölös testsúlyod. Hiszen minden egyes kilogramm nehezíti a szív munkáját, ami negatívan hat a vérkeringésre és az oxigén eljutására a szövetekbe.

Kívánok neked szép járást, kényelmes sétákat és jó egészséget!

3 hozzászólás


 1. // Válasz

  El sem tudom képzelni az életemet magas sarkú cipők nélkül! Munkába, pihenésre – mindig együtt megyünk! Sajnos, az utóbbi néhány évben valóban nagyon elfáradnak a lábaim a nap végére. Lehet, hogy tényleg vegyek egy krémet megelőzés céljából…


 2. // Válasz

  lányok, jó krém a Venum Pro. Egy reggelig tartó táncolás után – épp az ami kell!) Enyhíti a duzzadást és szinte újjá varázsol 🙂 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük