A legelterjedtebb hiedelmek a visszértágulat kezeléséről

1 062

Ma arról a problémáról fogunk beszélni, amely aktuális minden egyes nő számára. Egy teljes napi talpon levés után bizonyára nehézséget érez és duzzadást tapasztal, a lábai mintha csak zsibbadnának, szeretné lehűteni őket és soha többé nem húzni fel ezt a szűk magas sarkú cipőt. Azonban eljön a holnap, és ön ismét „hadat üzen” a lábainak, szenvedésre  ítélve őket.

Hogyan lehet elkerülni az egészségügyi problémákat és szép és karcsú lábak tulajdonosává válni?

Mi tudjuk a választ erre a kérdésre – nem kell hinni a mítoszoknak a visszér kezeléséről!

1 tévhit: A visszér emegelőzésének nincs értelme, ha a betegség örökletes

Igen, ha rokonai krónikus visszértágulatban szenvednek, akkor megvan a valószínűsége annak, hogy Önnél is elő fognak állni ezek a problémák, mivel az érfalak el vannak gyengülve.  Azonban Ön képes csökkenteni a kockázatot és segíteni a testének. Ha étrendjébe bevon több zöldséget és gyümölcsöt, akkor képes lesz biztosítani  a vénái számára az elengedhetetlen mikroelemeket.

Javasolt termékek:

 • alma (figyeljen oda a zöld fajtákra);
 • tenger gyümölcsei;
 • hagyma és fokhagyma;
 • citrusfélék;
 • szőlő.

Hasznos fizikai foglalkozások a megelőzéshez:

 • úszás;
 • kerékpározás;
 • soprtgyaloglás;
 • futás.

Azonban vegye figyelembe, hogy látható szövődmnyek esetében ezek a megterhelések nem válnak a visszér megelőzésévé, hanem csak súlyosbítani fognak rajta. A legjobb előzetesen konzultálni egy orvossal.

2 tévhit: Visszér kezelésecsak műtéti beavatakozással

Ez a vélemény egyáltalán nem helyes. A betegség kezdeti stádiumaiban számos módszer van arra, hogy megszabaduljon a problémától. Természetesen, az első helyre a flebológusok a visszér elleni krémeket helyezik. Rendszeres használatuk könnyed masszázzsal párosítva nagy hasznot hoz. Az ilyen kenőcsök napjainkban be vannak mutatva a piacokon, meg lehet őket vásárolni az interneten keresztül vagy a gyógyszertárban.  A legfőbb hatás – a duzzadás enyhítése, a gyulladás elhárítása.

Szintén kiváló módszer a problémával való harcban –a gyógyszeres megoldás. A tablettákat a flebológus írja fel a vizsgálat után. Hogyan lehet kikezelni a visszeret diéta segítségével? Ez sokkal egyszerűbb, mint képzeli!

3 tévhit: Egyedül is diagnosztizálni lehet a visszér betegséget

Sokan vélik úgy, hogy áttanulmányozva a betegség tüneteit az interneten vagy az ismerősök elmondásai alapján, fel lehet állítani a diagnózist. Mi azt javasoljuk,  hogy mégis menjen el egy szakemberhez. Hiszen a tünetek ugyan olyanok lehetnek különböző betegségek számára. Például, a visszértágulat tünetei hasonlóak az ízületi betegségek, vagy a gerinc megbetegedések tüneteivel. Győződjön meg róla, hogy a visszér kezelésre van szüksége, nem pedig valamilyen más betegségére.

4 tévhit: Elegendő egy visszér kezelési módszer

Mint azt már megértette, a legjobb eredményeket akkor lehet elérni, ha több oldalról közelíti meg a kérdést. A kenőcsök használata mellett javasolt speciális ruhadarabokat is viselni –  kompressziós kötöttárut. Ezek a termékek tónusban tartják a lábakat, megkönnyítik a vénák munkáját, levéve róluk a megterhelést, csökkentve azt. Emellett, a betegség fokától függően, határozza meg az optimális fizikai megterhelést. Adja hozzá ehhez az egészséges alvást és a teljes értékű pihenést a helyes táplálkozással – és a jó irányba történő változások nem fognak váratni magukra.

A visszértágulatleküzdhető probléma!

Álljon hozzá felelősségteljesen az egészségéhez, ha nem muszáj, ne terhelje meg lábait kényelmetlen lábbeli viselésével, kerülje az erőteljes fizikai megterheléseket, amelyek képesek kiütni a kerékvágásból. Jó egészséget!

Önnél mi az oka a visszér kialakulásának?

Betöltés ... Betöltés ...

3 hozzászólás


 1. // Válasz

  A listában nem volt említve a várandósági variáció. Nálam a szülés után kezdődött a visszérprobléma.


 2. // Válasz

  Nekem sokat segítenek a krémek) Különbözőeket próbálgatok, nélkülük nem tudok meglenni)


 3. // Válasz

  Úgy döntöttem, hogy próbálkozom kisebb sportmegterhelésekkel a jobb közérzet érdekében!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük