A kutatók felfedezték az igaz szerelem jeleit

817

A tudomány képviselői az USA-ból kiderítették, hogy milyenek az igazi szerelem jellemző tünetei. A szakértők azt is feltárták, hogy  miért foglalja el a szerelmes ember gondolatait imádatának objektuma, miért jelenik meg a vágyakozás, a közös jövő építése iránti vágy és miért jelennek meg a közös időtöltésről szóló emlékek.

Véleményük szerint, egy szerelmes ember agya jelentősen eltér az átlagos állapotban lévő ember agyától. Ezzel kapcsolatosan az embereknek úgy tűnik, hogy szerelmük vonzóbb és egyedi.

Amikor az agyat megtölti a szerelem, az ember számára közömbösebbé válnak az ellenkező nem képviselői. Ez a dofamin hormon fokozott termelődésével magyarázható, amely többek között a boldogság és a  eufória érzéseiért felelős. Amikor aktívan termelődik, az ember a szerelem objektumában csak a jót látja. Emellett a negatív tulajdonságokat egyáltalán nem veszi figyelembe vagy jelentéktelennek tűnnek számára.

Érezve szívében a szerelmet, az embert sok dolog emlékezteti a párjára: a zene, az illatok, naptári dátumok.  Ezért a noradrenalin a feleős, amely elősegíti a nevezetes események emlékezését.

A tudomány képviselői összehasonlították egy szerelmes ember agyát egy kábítószerfüggő ember agyával, mivel mindkettőjüknél aktívizálódik ugyan az az agyterület az  ingerkeltő látásakor (a szerelem objektuma vagy a drog). A szakértők azt állítják, hogy a szerelem – egy függőség. Egy szerelmes ember képes sokat bevállalni a párjáért. Ezt érzelmi állapota segíti elő

Emellett a tudósok azt vélik, hogy a vágyat, hogy egész életünkben  egy emberrel éljünk, az egyik legfontosabb ösztön hívja elő – a túlélés ösztöne.

Amikor Önöknek egyszerű együtt lenni, a káros szokásokat hasznosakká alakítják át, minden kudarcban pozitívumot látnak és egyszerűen élvezik az életet . Szerelmet kívánunk Önöknek!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük