A gyors fogyás titka

912

Hogyan szánjuk rá magunkat a lefogyásra, ha nagyon szeretnénk megszabadulni a fölös kilóktól, de az ételek terén nem nagyon van kedvünk korlátokat szabni magunknak?

Hogyan szánjuk rá magunkat a diétára

«Holnaptól elkezdek diétázni»… Vagy hétfőtől, vagy az ünnepek után  – milyen gyakran tolódik el az adott ígéret egy meghatározatlan időre vagy tolódik beljebb a meg nem valósított tervek fiókjában, s ott szépen beverődik a saját kifogások szögeivel.

Keressük a motivációt a lefogyáshoz. És enélkül  valószínűtlen, hogy sikerül megszabadulni a fölös kilóktól.  Főként, ha  szeretsz finomakat enni, édesszájú vagy, esetleg megszoktad, hogy bármilyen stresszt jól „beharapsz”. A motivációdnak valóban komolynak kell lennie, máskülönben, alig elkezded a diétád, máris abba fogod hagyni.

Mielőtt belefognál a diétába, választhatsz  az általunk felajánlott lefogyási motivációk közül vagy kitalálhatod a sajátodat:

  1. Bele akarok férni kedvenc ruhámba/szoknyámba/nadrágomba;
  2. Szeretném legyőzni derékméretben a barátnőmet/ellenfelemet;
  3. Szeretném felhívni magamra, szépségre egy férfi figyelmét;
  4. Szeretnék még vonzóbb lenni a párom számára;
  5. A párom elkezdte nézegetni a vékonyka szomszédasszonyt;
  6. Nem tetszik a tükörképen;
  7. Meguntam az állandó rágcsálás folyamatát;
  8. Szeretnék spórolni a termékeken (az öltözékeken);
  9. A publikus szakmám igényli, hogy 100%-osan nézzek ki;
  10. Annak a tudatosítása, hogy a sok evés káros az egészségre.

Választottál? Most eljött az ideje, hogy meggondold, hogyan szánd rá magad a diétára helyesen, hogy hasznot hozzon, ne pedig kárt okozzon, és hogy valóban érezhető eredménye legyen, amelynek örülni fogsz és arra fog késztetni, hogy ne állj meg az elérteken.

Hogyan kezdjünk el helyesen diétázni

 

Először is döntsd el, hogy milyen diétát akarsz. Ha  eléggé sportos és fitt vagy, és rövid idő alatt mindössze néhány kilót akarsz ledobni,  akkor nem fog nehezedre esni a szigorú mono-diéta leküzdése.

Azonban azoknak ,akik szeretnek jókat enni, ahhoz, hogy ne tapasztaljanak fölösleges stresszt, jobb gazdagabb diétát választani, amely nem korlátozza az embert a termékek fogyasztásában, és a kiegyensúlyozottabb kombinálásuk révén hat.

Ha egyedül nehéz kibírni a diétát, keress támogatást a családban vagy a barátnőidnél. Össze lehet hozni kollektív összejöveteleket a diétán és akár versenyzési elemmel is. Megbeszélheted a pároddal, hogy abban az esetben, ha sikerül, elvisz téged mondjuk színházba, vagy bowlingozni. De, lehet, hogy bónuszod egy bunda, nyaklánc vagy csizma lesz?

A diéta közben vezess naplót és írj bele minden sikert és kudarcot. Az első  táplálni fogja az önbecsülésedet, a második pedig új sikerekre fog ösztönözni. Emellett, a papíron rögzített eredmények jobban megfigyelhetőek és segítenek komolyabban állni hozzá a feladathoz, hogy hogyan is szánd rá magad egy diétára.

És a lényeg – ne feledd, hogy bármilyen diéta sokkal hatásosabb, ha kombinálod a mérsékelt fizikai megterhelésekkel, tornával, fitnessel, futással.

Mikor jobb elkezdeni a diétát

 

Válaszd ki a helyes időt, amikor a legjobb elkezdeni a diétát. Ha tervben van egy ünnepi összejövetel, egy piknik a barátaiddal, egy látogatás a szüleidnél vagy egy leánybúcsú –  gondold meg magad, mennyire lesz helyénvaló ezeken beragasztott szájjal, csöpögő nyállal, éhes, szevedő, mindent felfaló tekintettel részt venni? Szintén alkalmatlan idő a diétázásra  – a fokozott/tanulás időszaka,betegség, terhesség, amikor a szervezetnek épp ellenkezőleg fokozott táplálkozásra van szüksége.

Azonban az ünnepi összejövetelek után – ez a kellő idő arra, hogy megszabadulj mindattól, amit sikerült hozzáadnod a fölös zsírréteghez a hasadon. Egy  mentesítő nap, amely fokozatosan áttér egy stabil rendbe, a szervezeted hasznára fog válni és rá fog hangolni arra, hogy elkezd és ne add fel a diétádat.

Talán a  lapos has és a férfiak csodáló pillantásai – nyomós motiváció, hogy lefogy, itt van egy lista azon termékekről a fogyáshoz, amelyek segítenek neked!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük