A gyönyörű hajú lányok 10 mindennapi szokása

690

163802__she-so-beautiful_p

Olivia Palermo, Salma Hayek, Elle Macpherson, Chrissy Teigen – mindezeket a lányokat az egészséges és szép haj köti össze, amelyről megtanultak napi szinten gondoskodni. Itt vannak azok a szokások, amelyeket betartva neked is ugyan ilyen gyönyörű hajad lesz.

A gyönyörű hajkoronával rendelkező lányok kerülik a hőhatást olyan szinten, amilyenen ez csak lehetséges

A magas hőmérséklet, amelyen a hajszárító, hajegyenesítő vagy hajformázó működik, kipárologtatja a nedvességet a hajból, szárazzá, töredezetté és életlenné téve. Éppen ezért javasolják a Hollywoodi stylistek, hagyjuk gyakrabban magától kiszáradni a hajunkat, ha pedig hajszárítóval szárítjuk vagy egyenesítjük a hajegyenesítő segítségével,  akkor minden képen használjunk hővédőt. Azonban az állandó időhiány miatt, sajnos nem tudunk meglenni hajszárító és hajformázó nélkül, ezért válassz olyan készülékeket amelyek gondoskodnak fürtjeid állapotáról.   Nekünk a  Philips hajszárító és hajegyenesítő tetszik a Moisture Protect innovációs technológiával. A beszerelt érzékelőknek köszönhetően a készülékek leolvassák a nedvességszintet hajadban és kiválasztják a optimális kölcsönhatás üzemmódját, amely nem szárítja túl és nem sérti meg a fürtöket.

A gyönyörű hajú lányok  selyem párnahuzaton alszanak

Igen, lehet, hogy a selyem ágynemű huzat vásárlása nem volt legközelebbi terveid között, de javasoljuk, hogy legalább egy huzatot szerezz be magadnak. Arról van szó, hogy csakis a sima selymes anyag nem sérti a hajkutikulákat súrlódás közben, hanem ellenkezőleg, kisimítja őket. Egy ilyen párnahuzattal a különböző irányba álló fürtök csak rémálmaidban lesznek.

A gyönyörű hajú lányok vigyáznak hajuk tisztaságára

Bármennyit is zengjenek ódákat a kovosingnek (hajmosás csak kondicionálóval), egy jó minőségű sampon nem lesz fölösleges a számodra. A hajat szükség szerint kell mosni, még akkor is ha ez a szükség napi szintű. Részesítsd előnyben a szulfátmentes samponokat, ezek a legkevésbé mossák ki a színt a festett hajból, hidratálnak és egészséges csillogást biztosítanak. Még egy pár tipp: ha nagyvárosban élsz, ahol a légkörbe sok szmog és kipufogó gáz lökődik ki, mos  hajat minden nap, ha pedig kedvezőbb ökológiai környezetben és száraz klímában – akkor minden második nap.

A gyönyörű hajú lányok nem hagyják ki a hidratálási szakaszt

A fejbőrnek épp olyan szüksége van a hidratálásra, mint az arcbőrnek, főként ha célod – a hosszú haj növesztése és erőssé tétele. Tedd szabályoddá a kondicionálók napi használatát, amikor hajat mosol, hetente egyszer-kétszer pedig készíts tápláló pakolást,  emellett ne egy percre vidd fel, hanem 10-re, ahogy a csomagoláson szerepel.  Még ha nem is szándékozol a hajszárítóval készíteni frizurát, akkor is kényeztesd a hajad egy kis adag olajjal vagy sprével – ez megelőzi a töredezett végek megjelenését, hajadat ragyogóbbá és engedelmesebbé teszi.

A gyönyörű hajú lányok megőrzik hűségüket egy vonal termékeihez

Ahhoz, hogy megérezzük egy arckrém teljes hatását, legalább 28 napra van szükség. Ugyan ez vonatkozik a hajra is – neki is szüksége van egy meghatározott időre ahhoz, hogy hozzászokjon az új ápoláshoz és megértse, hogy megfelel-e a számára. Igaz, a bőrtől eltérően  a haj nem tudja megszokni az egyik vagy másik komponenst, ezért megtalálva a kombinációt, amely épp a te fürtjeidre dolgozik, ne válj el tőle.

A gyönyörű hajú lányok teljesértékűen táplálkoznak

Az étrendre való odafigyelés főként azoknak a lányoknak fontos, akik állandóan diétáznak és panaszkodnak a fokozott hajhullásra. Ezt  a problémát, úgy mint a száraz és töredezett haj problémáját is meg lehet oldani,  ha több cinket, vasat, politelítetlen zsírsavakat tartalmazó termékeket fogyasztunk: tengeri hal, diók, zsírszegény hús. Tojás.

A gyönyörű hajú lányok vitaminokat szednek

A hajad, köreid és bőröd szépségéről még akkor is pótlólagosan gondoskodni kell, ha étrended helyes és hasznos termékekből áll. A legfontosabb, amit nem szabad csinálni – az azonnalo eredményre számítani. Legalább egy hónap folyamán szedjél kiegészítőket, hogy első kézből meggyőződj a hatásáról.

A gyönyörű hajú lányok óvják hajkoronájukat a naptól

Ha a nap negatív hatása egy égés formájában azonnal látható a bőrön, akkor a hajaddal összetettebb a helyzet, bár a fürtjeid ugyan úgy szenvednek az ultraibolya sugaraktól, int a bőröd, vagy mondjuk a nyakad.  A széllel és a sós vízzel kombinálva a hatás erősödik,  és végezetül nem csak lebarnulva térsz vissza a szabadságból, hanem száraz, élettelen hajjal is. Ahhoz, hogy elkerüld ezt, legyen nálad egy speciális védőszer  SPF-el – olaj vagy spré, ha pedig ilyen nincs kéz alatt, akkor vigyél fel teljes hajhosszadra olyan kondicionálót, amelyet ne kell lemosni, és egy puha hajgumi segítségével szedd össze  hajad egy gömbbe. Hazatérve ne légy lusta és mosd le a sót és a homokot a hajadról, miután állíts helyre egy tápláló pakolása segítségével.

A gyönyörű hajú lányok  helyesen fésülködnek

Először is, ebben a kényes folyamatban nem szabad rándulásoknak lennie és természetesen tilos az összeakadt fürtök erővel történő kifésülése is, máskülönben hajad a fésűn fog maradni.  Másodszor pedig, figyelj oda magára a fésűre – a nagyon összekuszált esetekben a fafésűk a legjobbak sűrű fogazattal, a göndör és engedetlen haj számára pedig olyan fésű, mint a legendás  Tangle Teezer . És jegyezd meg a legfontosabb szabályt: fésülködni a hajvégektől kell, fokozatosan közelítve a gyökerekhez,  nem pedig fordítva.

A gyönyörű hajú lányok langyos ízben mossák a hajukat

A túlságosan forró vízzel való kontaktus fakóvá teszi a hajat és megfosztja tömegétől, amelyet szinte mindenki el szeretne napjaiban érni. Ezért igyekezz optimális hőmérsékletet választani a hajmosás közben, a hajat pedig maximálisan hűvös vízzel kell leöblíteni.  Ez a nem is olyan ravasz kis fogás segít  kiegyenesíteni a kutikulákat, ami ragyogóbbá, élénkebbé teszi a fürtöket és tovább megőrzi frissességüket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük