A francia smink 7 titka

1 308

Mint ismeretes, a francia nők névjegykártyája – a természetes szépség: kicsit gondatlan fürtök, könnyű smink és hihetetlen varázs. Íme 7 titok, amelyek segítenek neked elkészíteni a sminket francia módra!

№ 1 titok. Könnyű tónus

A francia nők szereti ka természetességet, annak minden megnyilvánulásában. Úgy vélik, hogy ha a smink felvitele után nem látszik a saját bőr, akkor ez a rossz ízlés jele. Ezért a lányok nem terhelik meg az arcukat sűrű bevonatokkal, hanem könnyedén elrejtik a tökéletlenségeket. Favoritjaik –  concealersek súlytalan textúrákkal és könnyű tonizáló krémek. Az ilyen termékek jól kisimítják a tónust s eközben létrehozva a „smink nélküli” hatást. Az ilyen eredmény eléréséhez tonizáló sezrminőségében válassz BB-krémet vagy CC-krémet. Ezek nem csak kiegyenlítik a színt és nedves felületet hagynak, de egyidejűleg hidratálják és táplálják is a bőrt.

№ 2 titok.  Ragyogó bőr

A francia smink fő szabálya: az arc nem szabad, hogy teljesen matt legyen, mint egy maszk. Ehelyett tükröződnie kell rajta a nap sugarainak De itt fontos a mérték, máskülönben megvan  a kockázata annak, hogy a bőr zsírosan fog kinézni. Jobb félig átlátszó púdert és highlightert használni. Az első segítségével rögzíteni lehet a tónust a T-zónában, a másodikkal pedig egyszerűen kihangsúlyozni a kiemelkedő részeket. Mindössze néhány legyíntést kell csinálni egy dús ecsettel az arccsontokon, halántékon, állon és homlokon. Így az illyuminayzer két munkát végez el: ragyogóvá teszi az arcot és rögzíti a sminket ott, ahol nincs rögzítő púder.

№ 3 titok. Finom arcpirosító

A legjobb kiegészítő annak, aki állandóan siet a találkozókra a barátnőivel, vagy a kalandokkal való találkozásra, – a finom arcpirosító. Az arcpirosító árnyalata univerzális kell, hogy legyen – nem fontos, hogy megőrizted-e a bőröd olíva színét, vagy lebarnultál Provanceban. Ezzel a feladattal a legjobban a rózsaszín-barack árnyalatok birkóznak meg. Még egy plussz – a kompakt termék mindig elfér még a legkisebb táskában is, a nap folyamán pedig fel lehet frissíteni az ujjak segítségével. Vegyél egy kicsit a szerből  a középső és a gyűrűs ujjadra és könnyű mozdulatokkal satírozd az arcodra.

№ 4 titok. Hangsúly a szemekre

Átfutni a város egyik végéből a másik végébe, hogy elkészülj egy estére? Ez biztos, hogy nem az úő stílusuk. Az igazi francia varázs abban rejlik, hogy néhány mozdulat segítségével képes legyél átalakítani a nud nappali sminket egy luxus variációba estére. Mivel a francia nők fő fegyvere a tekintet, ezért az akcentust színes szempillaspirálok segítségével helyezik ki. De az élénkségnek mérsékletnek kell lennie – elég lesz csak a szempillák végeit hangsúlyozni ki. Így a szemszín élénkebb lesz, a tekintet pedig kifejezőbb.

№ 5 titok. Megcsókolt ajkak hatása

Egy pohár bor kilátással az Eiffel-toronyra és egy illatos croissant  megteszik a munkájukat! A francia szépségek megkülönböztető vonása – a „megcsókolt ajkak”. Gyakrabban ezt direkt csinálják, de néha a körülmények hozzák így. A csőkokon kívül van egy egysezrű módszer az ilyen eredmény eléréséhez: válassz egy rúzst, vidd fel a kellő mennyiséget a termékből a gyűrűs ujjadra és ütögető mozdulatokkal ütögesd bele a bőrbe. A legkellemesebb – mindig variálhatod a rúzs színének intenzívitását, felülre pedig egy kis széjfényt is adhatsz.

№ 6 titok. Sűrű szemöldök

A sűrű természetes szemöldök gyakorlatilag minden romantikus személy arcát ékesíti, hiszen fontos szerepet tölt be a megjelenésben. A helyes forma kardinálisan képes megváltoztatni a kinézetet. Ha szeretnéd jobban kihangsúlyozni a szemöldöködet, akkor használhatsz szemhéjfestéket, megrajzolhatod a szemöldök szálakat egy vékony ceruza segítségével és kiemelheted highlighterrel az ívet. Először is fésüld ki a szálakat, majd töltsd meg színnel a közepétől a végéig és satírozd el, hogy ne legyen túlságosan sötét.  Ezt követően pedig töltsd meg az elejét úgy, hogy a szálak kicsit hosszabbak legyenek a többinél — nagyon természetesen fog kinézni.

№ 7 titok.  Szép manikűr

És hogyan tudnánk elkerülni az állandó klasszikát – a francia manikűrt?  Egyszerűen a lányok most tovább léptek és már nem korlátozzák magukat a fehér vonallal – a vonal lehet piros, rózsaszín, és akár kék is. Neked mindössze fel kell szerelkezned a kívánt színnel, finoman végighúzni az ecsetet a köröm végén és korrigálni a vonalat egy fa botocskával. A kiszáradás után rögzítsd  az egészet top borítással, de, hogy milyen lesz, azt te döntöd el: használhatsz átlátszót, világos-rózsaszínt vagy csillámos lakkot.

Te hogyan viszonyulsz a «smink nélküli sminkhez»?

Betöltés ... Betöltés ...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük