A figyelem jelei: hogyan szerezzünk örömet egy férfinak, ne pedig eltávolítsuk magunktól

1 027

A férfiak is képesek értékelni a romantikus tetteket és a figyelem apró jeleit. Kellemes tudni számukra, hogy szeretett hölgyük viszonozással válaszol és gondol rájuk. De egy alkalmatlan tett vagy ajándék megijesztheti őket, ha pedig túlságosan korai – futásra is késztetheti. Íme azok a dolgok amelyek bizonyos stádiumokban működnek, és azok – amelyek csak bajt okoznak.

1. A kapcsolat kezdetén

Ezen a téren a legveszélyesebb pillanat – amikor csak elkezdtetek együtt járni. Annyira el lehetsz ragadtatva a születendő szerelemmel, hogy kidobsz valami romantikus sületlenséget (például, odaajándékozol neki egy bögrét, azzal a felirattal, hogy: «A bolygó legnagyobb szerelmese»). A kapcsolat első heteiben érdemes emlékezni arra, hogy a romantikus gesztusok a nő részéről két kategóriára oszlanak:

(1) «Biztos, hogy tetszem neki!» és

(2) «Istenem, követ engem».

Őszintén szólva, egy srác ebben a szakaszban nem vár és nem akar sokat. Ő, természetesen, álmodozik a szexről (az adott szakaszban ez a legromantikusabb gesztus minden lehetségesből). Csak ne küldözgess neki egyenlőre romantikus leveleket és érdes képeslapokat, és ne készíts kolosszális meglepetéseket! A titok az, hogy ne vidd túlzásba. Hiszen nem szeretnéd, ha úgy tűnne neki, mintha több erőfeszítést tettél volna ehhez az ajándékhoz, mint ő az egész kapcsolatotokhoz.

2. Csak nemrég kezdtétek egymást úgy hívni, hogy «az én barátnőm» és «az én barátom»

Sok időt töltetek egymás társaságában, de még nem cseréltetek lakás kulcsokat. A romantikus gesztusok ebben a szakaszban jók, amikor kihangsúlyozzák, hogy ti ketten egy pár vagytok. Lehet ez egy vicc formájában, amelyet csak ketten értetek meg. Mondjuk, a parkban megijesztett titeket egy bagoly – ajándékozz neki egy határidőnaplót egy bagollyal.  Prezentálni lehet valami erotikusat is. Ha nélküle utazol — küldhetsz neki egy képeslapot annak jeleként, hogy gondolsz rá.

Mit nem érdemes tenni? Mindent, ami úgy néz ki mint a területre való behatolás, amelyre egyenlőre nem vagy behívva. Például, ne telefonálj az anyukájának azzal a kéréssel, hogy adja meg neked a kedvenc ételeinek a receptjét, még ha valóban el ünnepi vacsorát is akarsz neki készíteni  (még nem vagytok a kapcsolatotoknak abban a stádiumában, hogy barátkozzál az édesanyjával). Ha észrevetted, hogy egy teljes béka kollekciója van (hűtőmágnesek, edényfogó béka  formájában, ágynemű békákkal), nem kell neki békákat venni.Lehetséges, hogy ez egymás közötti vicc a barátjával, és ez a tetted úgy fog kinézni, mintha egy idegen játékban szeretnél részt venni. Ezek olyan apróságoknak tűnnek, de egy férfi számára ezek olyanok, mint valamilyen fajta követelések a kölcsönös kötelezettségek új szintre való átlépése terén,   és ez kissé aggaszthatja.

3. Már egy kialakult pár vagytok, de házastársak – még nem

Az utolsó csapda az adakozó szakaszban. Már régóta együtt vagytok. Ha még nem költöztetek össze, akkor bizonyára ott tartjátok a fürdőszobában egymás fogkeféit. A jelen szakaszban kellemes tudni neki, hogy még mindig életed legfontosabb férfijának tartod őt. Itt kreatív hozzáállásra van szükség. Küldhetsz neki szenvedélyes sms-eket, hogy hazacsalogasd ebédidőben egy gyors szerelmi szeánszra. Vagy mond azt neki, hogy ezen az éjszakán – egy Aranyhal vagy és készen állsz valóra váltani három szexuális kívánságát. Csináld azt, ami emlékezteti kapcsolatotok előző szakaszaira. Újra lehet játszani első randitokat: ugyan azok az ételek, ugyan az a ruha, ugyan azok a részletek. Készíts a számára egy válogatást azokból a dalokból, amelyek mindkettőtöknél valami jóval asszociálódnak. Nyomtass ki fényképeket  és készíts egy fényképalbumot vagy fényképkönyvet, amely életetek boldog szakaszira emlékeztet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük