8 hiba, amelyek miatt idősebbnek nézel ki: ne kövesd el!

928

Ellenőrizd le, hogy nincs-e ebben a listában a „bűnöd”, és ne csinálj ilyen többet!

1. Nem használsz alapozót

Ha valaha is csináltál felújítást, akkor tudod, hogy a festés előtt a falakat minden képen ki kell egyenesíteni, máskülönben a festék még a legkisebb egyenletlenségeket is ki fogja hangsúlyozni,  amelyek észrevehetetlenek voltak a szem számára a festésig. Így van a bőrrel is: a legkisebb mikroszkópikus ráncok is szembetűnőbbé válnak, ha  alapozókrémet viszel fel rájuk. És hopp, máris 5 évvel idősebbnek nézel ki. Ezt elkerülheted, ha alapot, azaz primert viszel fel: ez kitölti az apró egyenletlenségeket és a alapozó krém ideálisan fog feküdni a bőrödön.

2. Nem fested a szemöldöködet

Ha nem úgy hívnak, hogy Lily Collins és Cara Delevingne, akkor smink nélkül hagyva a szemöldöködet 3-5 évet plusszolsz magadnak. Arról van szó, hogy a 2010-ben divatba jött sűrű és széles szemöldök a fiatalság és az ápoltásg szimbóluma lett , ellentétben a «cérnavékony, csodálatra méltóan felemelt» szemöldöktől, amelyet igyekezve szedtek ki édesanyáink és nagymamáink. Még, ha nem is szedet a szemöldöködet, és egyszerűen természetesnek hagyod,  halványnak és vékonynak tűnik, mintha a 20 század első felében születtél volna

3. Nem a neked megfelelő alapozó krém árnyalatot választod.

«Egy árnyalattal világosabb — 10 évvel fiatalabb!» — ezt a szlogent a 2000-es évek elejéről gyorsan el kell felejteni. Kivilágosítva az arcodat, csak kihangsúlyozod az alapozó krém meglétét az arcodon, valamint a hibáidat, amelyeket ez a szer hivatott elrejteni. A túlságosan sötét árnyalat szintén plusszol néhány évet, mivel az idősebb embereknél a pigmentáció valóban sokkal erősebb. Az ideális variáció – olyan krém, amelyet egyáltalán nem lehet észrevenni a bőrön.

4. Egy árnyalatra fested a hajad

Az egészséges, fiatal és erős haj soha nem lehet egyárnyalatú. A felső fürtök kiégnek, egyesek sötétebbekké válnak, azaz ha nem is csinálunk semmit a hajunkkal, akkor sem lesz soha egyetlen színű. Természetesen, ha egy árnyalatra fested a hajad, akkor ez azonnal egy természetellenes tömeggé alakítja át, amely egy parókára emlékeztet. Vagy pedig arra enged következtetni, hogy az ősz hajszálaidat fested be.  Az egyik és a másik is csak idősebbé tesz.

5. Csillámokat tartalmazó arcpirosítót használsz

Így csináltak a 90-es években, és ez az időszak már régen elmúlt! Az arcpirosító, amely megfiatalítja és felfrissíti az arcot alig kell, hogy látszon és biztos, hogy nem kell, hogy felhívja csillogásával magára a figyelmet. Krémszínű  arcpirosító – kiváló választás.

6. Túlságosan vastag nyilakat rajzolsz

A sűrű fekete vonalaktól a szem beesettnek tűnik, ami vizuálisan megöregít néhány évvel. Szereted a nyilakat? Akkor legyenek azok inkább vékonyak és grafikusak. Nehéz egyenes vonalat húzni? Részesítsd előnyben a ceruzát és árnyékold.

7. Hideg árnyalatokat választasz

A lányok nagyon kevés százalékának illenek valóban a hideg árnyalatok. Általában ezek a természetes szőke hölgyek, világos bőrű, szemű és világos szemöldökkel rendelkező  lányok. Mindenki mást a hideg árnyalatok csak idősebbé tesznek, míg a meleg színek, épp ellenkezőleg, megfiatalítják őket.

8. Egyforma hosszúságú a hajad

Elvileg, nincs semmi borzalmas az egyenes vágású vonalban, de, akárhogyan is, ez „nehézzé” teszi  a frizurát. A rétegek, a  hajvégek ritkitása és a „tépett” végek megkönnyítik a kinézetét, és fiatalosabbá teszik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük