7 népszerű tévhit a menstruációról, amelyektől ideje megszabadulni

757

Meglepő, de az olyan elterjedt jelenségről, mint a havi vérzés annyira keveset tudnak az emberek.

A havi vérzésa szervezet módszere a megtisztuláshoz

Valójában semmilyen tisztításra nincs szüksége a szervezetnek és semmilyen salakanyagok nem kerülnek ki a szervezetből a havi vérzés révén (ezek a méreganyagok egyáltalán nincsenek nálunk).

A legmeglepőbb, hogy sok nő azt gondolja, hogy a testük mintha minden hónapban kidobna valamit a havi vérzések segítségével. Lehet, hogy valaki szeretné, hogy a fölös testsúly eltűnjön ilyen úton, de a havi vérzésnek más a mechanizmusa.

A menstruáció  — csak egy bizonyíték arra, hogy befejeződött a havi rutin ciklus. E ciklus alatt a méhben nő a burkolat – egy belső réteg, amely az embrió megtapadásához szükséges. De, ha megtermékenyülés nem volt, akkor erre a rétegre sincs szükség.

Mi kidobjuk vagy elajándékozzuk azokat a ruhákat, amelyeket már nem fogunk hordani. Durván mondva, a méh is ugyan azt csinálja: megszabadul a méhnyálkahártyától, amelyre nem volt szüksége.

Amint a szervezet ezt megérti, azoknak a hormonoknak a szintje, amelyek fenntartották a szövet növekedését, leesik. Megtörténik a visszavonásos vérzés.

A fájdalmas és bőséges menstruációk csak a szülés után következnek be  

A menstruáció ideje alatt gyakrabban szaladgál tampont vásárolni, mint mondjuk kenyeret? Ez nem jelenti azt, hogy így kellesz szenvednie egészen a menopauzáig, még akkor sem, ha az édesanyjánál és a nagymamájánál a havi vérzés nagyon fájdalmasan zajlott.

A bőséges menstruáció nem csak genetikai balszerencse, hanem egyes betegségek jele is. A bőséges — ha több, mint kilenc betétet használt el normális nedvszívó képességgel. Természetesen, a valós életben senki sem fogj megvárni, amíg a betét megtelik a kiválasztódással teljesen: ez nem higiénikus dolog. De felbecsülni és összehasonlítani lehet.

Mellesleg a nagy természetes eszközök — most a rendszeres szexről és a szülséről beszélek— nem oldják meg azonnal ezt a problémát a havi vérzéssel. Tehát, ha panaszkodik a bőséges és fájdalmas menstruációra, az orvosa pedig azt tanácsolja, hogy szüljön, inkább keressen magának egy másik orvost.

Nem szabad szexelni menstruáció közben

Valójában szabad, semmi borzasztó nem fog történni. Lehetséges, hogy egyszerűen kellemetlen lesz, hogy összepiszkolják magukat a partnerével. De semmilyen következményekkel nem jár az egészség tekintetében.

Ne féljen, hogy a partnere rosszul lesz a vér láttán. Végtére is a kenőanyagot helyettesíti. Ha azonban Ön nem örül a rendetlenség kilátásának, ne feledje, hogy a szex nem csak hüvelyi lehet, más formák semmivel sem rosszabbak.

A menstruáció közben nem szabad erősen edzeni és forgásokat iégnylő gyakorlatokat végezni

Nyugodtan forogjon magának. A mozgások egyáltalán nem befolyásolják a havi vérzést, a menstruációja pedig nem fogja elrontani az edzését. Természetesen,ha általános jól érzi magát.

Mellesleg, a rendszeres fizikai gyakorlatok  — egy megelőzése a menstruációs fájdalmaknak. Hetente 75 perc intenzív megterhelés vagy 150 percnyi közepes megterhelés (mindössze) beleértve a nyújtási gyakorlatokat is.

A menstruáció önmagában véve nem ok az edzés kihagyására. Ha rosszul érzi, magát, akkor konzultáljon egy nőgyógyásszal annak kapcsán, hogy lehet enyhíteni a tüneteket. A gyöngeség a menstruáció alatt és néhány nap folyamán vérszegénységre utalhat.

A normális ciklus 28 napig tart 

A ciklus átlagos időtartama valóban körül-belül 28 napot tesz ki. De ez az átlagos mutató, nem pedig a norma, mivel a norma sokkal szélesebb: 21-35 nap.

Pontos szabály arra, hogy melyik ciklus jó, és melyik nem, nem létezik, mivel mindenkinek más a szervezete.Ezért a jó szokás, hogy minden hónapban kövesse nyomon a ciklusát, mindig helyénvaló.

Ahhoz, hogy kiszámítsa a ciklusának a hosszát, a mérést a menstruáció első napján kell kezdeni, és a következő menstruáció első napján kell befejezni. Ha a ciklus rendszeres (azaz a menstruáció ugyan olyan időközönként folyik le, plusz-minusz hét nap) — akkor ez az Ön normája.

Azonban, ha vérzése van a ciklus közepén, ha a menstruációja mikor hogy történik, vagy egyáltalán nem jön meg – orvoshoz kell fordulni. Ez különböző állapotok tünete lehetnek, amelyeket nem lehet otthoni körülmények között diagnosztizálni.

A menstruáció közben nem szabad úszni

Ez a mítosz azokból az időkből való, amikor problémák voltak a tamponokkal. A mítosz külön felolvasása: nem szabad fürödni a tengerben, hogy ne vonzza a cápákat. A cápák természetesen érzik a vért, de valamiért mégis gyakrabban támadnak a férfiakra, mint a nőkre. És bizonyíték arra, hogy a cápák vadásznak a nőkre a menstruáció közben – nincs.

Egyszóval, úszni lehet. Azonban, ha búvárkodni vagy szörfözni akar egy veszélyes parton, akkor minden esetre tervezze a merülést azokra a napokra, amelyek szabadok a vérzéstől.

A menstruációk szinkronizálódnak

Létezik egy mókás mese arról, hogy azoknál a nőknél, akik sokat kommunikálnak (barátkoznak vagy együtt dolgoznak), szinkronizálódnak a havi vérzések és egy bizonyos idő múlva a menstruációjuk egyidejűleg zajlik. Az emberek ezt úgy nevezik, hogy „francia bordélyház szindróma”.

A tudomány ezt nem támasztotta alá, minden egybeesés véletlen. A ciklusban nincs annyira sok nap, két véletlen nő ciklusa között körül-belül hét nap lesz. És, ha figyelembe vesszük, hogy a menstruáció átlagosan öt napig tart, akkor a ciklusok valahol előbb vagy utóbb, de egybe fognak esni.

Következtetések

Minden szervezet –  egyéni. Ezért ne siessen meghúzni a vészharangot és gyors következtetéseket vonni le.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük