7 módszer arra, hogy ne merüljünk el a negatívban

748

Amikor érzi, hogy szinte belefullad a negatív gondolatokba, és sehogyan sem tud megszabadulni tőlük, sűrgősen tenni kell valamit. Íme 7 módszer arra, hogy kirázza a fejéből a fölösleges negatívumot.

Amikor az emberek fejében negatív gondolatok lesznek úrrá, gyakran igyekeznek megszabadulni tőlük, hogy fölöslegesen ne aggodalmaskodjanak. Megfeszítik minden lelki erejüket, hogy kidobják a nem kellő negatív gondolatokat a fejükből, de eredményként a „fehér majom” hatást kapják.

Minél jobban igyekszik nem gondolni a negatívumokra, annál több gyülemlik fel belőlük. Ahhoz, hogy valóban abbahagyja, hogy a rossz dolgokra gondoljon, kicsit több kell, mint a próbálkozás nem gondolni rájuk. Íme 7 tanács arra, hogyan lehet kijutni a negatív dolgok mélységéből és megnyugodni.

Változtasson a testbeszédén

Nos, ha meg van támadva a szomorú, mérges, bánatos érzelmekkel és a reménytelen gondolatokkal, figyeljen oda a testére. Nézzen rá az arcára: le vannak ereszkedve az ajkainak a sarkai, a homloka össze van ráncolva? Hogyan tartja a hátát – meggörbülve?

Ez működik az ellenkező rendben is – az összeszorított testtartás és az összeráncolt arc mint már megértette, nem a legjobb hangulatot biztosítja. Ez azt jelenti, hogy az Ön első lépése a rossz gondolatoktól való megszabadulásra a póz és az arckifejezés megváltoztatása kell, hogy legyen.

Ez valóban segít! Amint észrevette a negatív gondolatokat, egyenesítse  ki a hátát és engedje ki a vállait, érezze át, hogy hol gyülemlett fel a testében a feszültség és lazuljon el, mosolyogjon. Már néhány másodperc múlva érezni fogja, hogy az érzelmi háttere megváltozott. Azonban, ha az ilyen testbeszéd szokássá válik…

Vitassa meg ezt

Vannak emberek, akik sorban mindenkinek elmesélik a problémáikat, és még élvezik is ezt. Vannak azonban olyanok is, akik magunkban tartanak mindent, azután pedig idegösszeroppanást kapnak.

Ha maradtak valamilyen negatív érzelmei, amelyek sehogyan sem múlnak el, próbálja meg elmesélni őket az Önhöz közel álló embereknek. Arról van szó, hogy a negatív érzelmek lehetnek formátlan érzések, amelyek kínozzák Önt, de hogy miért – nem tudni.

Amikor szavakba önti őket, az érzelmek formát öltenek, és Ön meglátja őket a kellő perspektívában. A beszélgetés után még meg is fog lepődni, mennyire buta dolog volt aggódni emiatt, és a negatív eltűnik.

Egy perc üresség

Ha a fejében egy perc alatt ezer gondolat fordul meg, nehéz valamit eldönteni a maga számára és legalább valahogy kontrollálni ezt. Ha Ön fennakadt a negatívumokon, próbáljon meg egy percig egyáltalán semmire sem gondolni.

Figyeljen oda arra, hogy mi történik a fejében, és milyen érzések dominálnak Önben, Ön képes lesz egy kicsit javítani a helyzeten,hozzáadva egy kis pozitívumot.

Változtassa meg a gondolatok hangnemét

Szinte félelem járja át a testedet,amikor megérted, hogy a megfogalmazás egy kisebb megváltoztatásától megváltozik az egész kifejezés vagy gondolat hangneme. Milyen gyakran nyomjuk el magunkat helytelen megformált gondolatokkal, pedig meg lehet egy kicsit változtatni őket és ugyan azon kiinduló gondolatoknál az eredmény teljesen más lesz.

Például, ahelyett, hogy azt gondolná: «Nehéz időszakot élek az életemben és problémáim vannak», meg lehet változtatni a gondolatot a: «Változások időszakát élem az életemben és keresem a legjobb döntéseket».

Alkotói hozzáállás

Amikor megtámadják a negatív gondolatok,  akkor fordíthat egy kis időt az alkotásra.

Csinálni bármit lehet: írjon prózákat vagy verseket, rajzoljon vagy fessen, vagy akár táncoljon.

Az érzelmek a művészetben való kifejezése – egy sajátos art-terápia, amely nem csak az ellazulást biztosítja, hanem a hangulaton is javít. A negatív gondolatok áthaladnak Önön, formát öltenek és abban is maradnak, nem pedig az Ön fejében.  

Sétáljon egyet

Gyakran tűnik úgy, hogy a saját fejünk a negatívumok egyetlen forrása. Leggyakrabban ez így is van, de megtörténik másként is. Ha negatív emberek környezetében van, például, a családban állandóan veszekszenek és vádolják egymást vagy a munkahelyén mindenki ideges, a negatív fele ezeknek az embereknek a hangulatával lehet megindokolva.

Ha Ön nem guru, akkor nem valósznű, hogy sikerül megszabadulni a negatív gondolatoktól, ilyen környezetben tartózkodva, úgyhogy lehetőség szerint hagyja el, hogy megnyugodjon.  Egyszerűen sétáljon egyet vagy menjen el valahova: egy kiállításra, a kedvenc kávézójába, moziba – ez segít megtalálni a lelki egyensúlyt.

A pozitívum hajtásai (a hála listája)

Ahhoz, hogy ne merüljön el a negatív gondolatokban és érzelmekben, sűrgősen át kell kapcsolni valami másra, és ehhez van szükség a hála listájára.

Még egy kényelmes és meleg lakásban is ülve, miután hazatért a szeretett munkahelyéről, azt gondolhatja az ember, hogy az élete — egy pöcegödör, ő pedig- egy vesztes. És mindez a nap folyamán megtörtént apró jelentéktelen kellemetlenségek és az ember lelkét nyugtalanító el nem végzett projekt egybeesése miatt történik meg. Ez egy példa volt és a következőket kell tenni:

Fel kell írni minden jó dolgot, ami az életében van, és a hála kulcsában kell ezt megírni. «Hálás vagyok a külsőmért és az egészségemért», «Hálás vagyok a szerető és szeretett rokonaimért», «Hálás vagyok a hű barátaimért» és így tovább ilyen stílusban.

Ez segít átkapcsolódni az elméjének a pozitív hullámra, és a lista megírása után a negatív gondolatok nem fognak olyan borzasztóaknak tűnni. Végtére is, ha ennyi minden jó van az életében, akkor ez vajon probléma?

Az Ön életeaz Ön kezében van

Ne engedje be az életébe a negatívumokat. Ön képes áthangolni a gondolkodását pozitív irányba és rendbe hozni az életét.

Ön hogyan küzd a depresszióval?

Betöltés ... Betöltés ...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük