7 hasznos szokás, amely képes a zsírégetésre különös erőfeszítések nélkül

892

7 hasznos szokás, amely képes a zsírégetésre különös erőfeszítések nélkül

Minden képpen edzőterembe kell járni, ez nem is vitatott, de ha annak ellenére is fölös súlyod van, hogy hetente háromszor jársz edzeni, ideje egészséges szokásokat venni fel, amelyek segítenek neked  megszabadulni a zsírtól és megerősíteni a sportolás hatását.

Itt van neked egy egyszerű tanács, hogy hogyan legyél egészségesebb: ahelyett, hogy a barátaiddal chatelsz, beszélgess velük élőben. Amellett, hogy ez emberiesebb,  ég az egészségedre is jó hatással van. Az Oregoni Egyetem által lebonyolított új kutatás szerint, az aktivitás ilyen nemű rövid kitörései a munkanap folyamán  (не egy percnél nem több), amelyek végezetül kb fél órát tesznek ki, — csökkentik a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát, csökkentik a koleszterin szintet és stressz csökkentő hatással is bírnak.

Tegyük fel, hogy egy fél órás beszélgetés vagy séta az irodában valóban pozitív hatást gyakorol az egészségedre, de ha szeretnél megszabadulni néhány fölösleges kilogrammtól, akkor ez nem elegendő. Itt van 7 az egészség számára hasznos szokás, amelyeknek helyet kell kapniuk napirendedben, ha szeretnéd leadni a fölös zsírt.

  1. Egyél, hogy fogyjál

Ha felkelsz és átkapcsolod az ébresztődet a «már ideje felkelni» üzemmódból a  «na ég egy kicsit» üzemmódba, és ennek következtében kihagyod a reggelit, akkor a napodat a fölösleges testsúly irányába történő lépéssel kezded. A Bath városi egyetem tudósai kiderítették, hogy a rendszeres reggelizés – kiváló módszer a zsírégetés nappali folyamatának elindításához. Kelj fel holnap reggel időben és készíts magadnak egy műzlit: a szemed majd le ragad, a zsír pedig égetődik!

  1. Minden azért van, mert fekete

A fekete élénkítő ital reggeli adagja — egyszerűen egy módszer arra, hogy összeszedd magad egy fontos találkozás előtt, de emellett nagyon jó „indítógomb” a zsírégetés mechanizmusában. A kutatások szerint, amelyek az American Journal of Clinical Nutritionban volt közzétéve, a szervezet tevékenységének aktivitása egy csésze kávé után, segít  11%-al gyorsabban elégetni a fölösleges kalóriákat. De ne feledd, hogy éppen a fekete kávéról van szó, nem pedig a latteról karamellás sziruppal.

  1. Van valami rágnivaló?

Rágjál el egy rágógumit ahhoz, hogy megszabadulj a kávé szagától a leheletedben. A Physiology and Behaviour folyóiratban azt írták, hogy a rágógumi 18%-al csökkenti a kortizol stresszhormon szintjét. Emellett, a rágó párnácskáinak párája glükózt és oxigént juttat az agyba, ami növeli a koncentráció szintet.

  1. Ne légy zöldség, inkább egyed

Ha diétázol, az még nem jelenti azt, hogy egész nap éhezned kell. Töltsd meg szendvicstáskádat zöldségekkel: ezek gazdagok élelmi rostokban és a vízben, ami lehetővé teszi, hogy jóllakottnak érezd magad, ahelyett, hogy csak csorgatod a nyálad. Más szavakkal, a zöldségesnél nyugodtan mondhatod, hogy te mindet eszel, ami csak szemed elé kerül.

  1. Meleggel a zsír ellen

Az erős fűszerek nem csak felgyorsítják az anyagcserét, hanem lehetővé teszik a hosszabb jóllakottság érzését is. Az Appetite folyólapban közzétett kutatási eredmények azt állítják, hogy mindössze egyetlen gramm cshili-paprika  naponta elegendő ahhoz, hogy egész nap jóllakottnak érezd magad, 25 százalékkal kevesebb kalóriát fogyasztva mint, általában. Emellett, az erős ízű termékek növelik a tesztoszteron szintet.

  1. Csináld úgy, hogy lefojjon

Aközben, hogy az éles fűszerek elkergetik az éhségérzetet, a jéghideg víz gyorsítja az anyagcserét. Igyál meg egy pohár hideg vizet  (ne pedig azt, amire te gondolsz) rögtön ebéd után, és anyagcseréd 30 százalékkal gyorsulni fog a következő 40 perc folyamán. Dőlj hátra a széken és igyál (vizet!) !

  1. Aludt ki magad teljesen

Terészetesen, minden férfi arról álmodozik, hogy mozgásszegény életmódot folytatva lefogyjon, s közben ne csináljon ennek érdekében semmit. Most arra gondolsz, hogy azt fogjuk mondani neked – nem, barátom, ez lehetetlen, de i az ellenkezőjét mondjuk: nem csinálni semmit és fogyni — semmi gond. Ha nem alszol 7-8 órát naponta, ami ugye elengedhetetlen az egészséghez, a zsírégetési folyamatok  a szervezetben 30 százalékkal lelassulnak, de viszont, ha annyit alszol, amennyit kell, akkor inden az ellenkező irányba változik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük