6 módszer, hogy elkerüld  a diéta feladását

763

A diéták 90%-a éppen a feladás miatt nem működik. Hogyan lehet elkerülni ezeket a kellemetlen pillanatokat és hogyan lehet megőrizni a lefogyási folyamatot?

  1. Ne légy túl szigorú magadhoz.“Diétás börtön” és teljes lemondás minden külső örömről– a garanciája annak, hogy előbb vagy utóbb tűrésednek vége szakad. A táplálkozás szakértők azt javasolják, hogy direkt készíts a héten egy napot, egy „kimenőt” a diétától. Például, ha jócskán jóllaksz, akkor ez legyen csak szerdán, vagy csak szombaton.   Ez segít kibírni még egy hét helyes táplálkozást.
  2. Légy nagyon óvatos a fitnessel.A diéta már önmagában is stressz a szervezet számára,  a fárasztó foglalkozások pedig az edzőteremben még annál is inkább, ha korábban egyáltalán nem foglalkoztál semmivel  – minden képpen ahhoz vezet, hogy fel fogod adni.
  3. Ellenőrizd le magad az éhségre. Hogyan működik? Ha úgy tűnik, hogy éhes vagy, ajánlj fel a szervezetednek egy almát, ha pedig nem akarsz almát – az éhségnek ehhez semmi köze, a szervezeted ravaszkodik , hogy kicsikarjon valami finomságot. Gyöngeségeiddel való gyakori kényeztetésed pedig feladáshoz vezet.
  4. Ne légy stresszes.A szervezet gyakran úgy fogja fel a ételekben való korlátozást, mint karantént, vagy betegséget. Ezért a rossz közérzet a diéta során felkeltheti benned a vágyat, hogy elfogyassz valami édeset vagy zsírosat. Legyen a kezed alatt  valeriána vagy gyógytea – ezek segítenek átvészelni a diétás stresszt.
  5. Nagyon fontos pillanat:diétád meg kell, hogy feleljen életritmusodnak.Ha munkanapod este hétkor ér véget, és csak kilenckor keveredsz haza, akkor a mondás, hogy  „hat után nem szabad enni” ilyen rend mellett biztos, hogy nem fog működni. Vagy például, szereted a húst és a fehérjedús ételeket,  s szigorú veganizmusra kényszeríted magad. Természetes, hogy az ilyen dolgok feladást idéznek elő.
  6. És a legfontosabb.Feladtad? Nyugodj meg és folytasd– nem kell úgy tekinteni a feladásra, mint egy tragédiára. A helyzetet át kell gondolni, meg kell érteni és el kell fogadni. Elemezd, mi történt, vond le a következtetéseket, és azonnal folytasd az egészséges táplálkozás betartását.  Mellesleg, egy étkezési napló a segí1tségedre lesz ebben.

Sajnos, sokaknak  nem sikerül betartani a diétákat 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük