6 EGYSZERŰ MÓDSZER MEGSZABADULNI A HEGEKTŐL A PATTANÁSOK UTÁN

759

A pattanásokkal való harc után hegek maradnak? Olyan vagy mint egy gyermek, komolyan mondom. Nézd, hogy lehet megszabadulni tőlük és elkerülni az újakat.

Helyi alkalmazású retinoidok

«A retinoidok —А vitamin származékok, amelyek segítenek kiegyenesíteni a hegeket a pattanásoktól,— meséli Betani Sloccer bőrgyógyász. — hatásuk hasonlít a bőr öregedés elleni szerek munkájára: a helyi alkalmazású retinoidok elősegítik  a kollagén termelést, «a ragaszték» termelést, amely összetartja a bőrsejteket». Kipróbálhatsz recept nélkül kapható szereket, vagy megkérheted az orvost, hogy írjon fel neked — akkor hatásosabb szert kapsz. Ha erre szükség van, természetesen.

Kojisav

A gombák élettevékenységének termékeként, ez a sav segít megszabadulni a sötét foltoktól, amelyek a pattanások után maradnak. «Az arcbőr kezelése a gombák segítségével logikátlannak tűnhet, de a kojisav alapú szerek valóban segítenek kiegyenlíteni a bőr színét», — mondja Sloccer.

Kezelése frakcionális lézerrel

Mjuranda Alamа bőrgyógyász szerint, ez a gyors és hatásos procedúra segít kiegyenesíteni a hegeket, amelyek a pattanások után maradnak.  A lézer energiája  bejut a bőr alá és kiegyenesíti a hegszöveteket. «Ez veszélytelen és nem hasonlít egy komoly műtétre», — mondja Alam. A bőrgyógyászati kabinetben ezt 20 perc alatt elvégzik.

Kozmetikai termékek injekciói

«Hogy megszabaduljunk a kisebb hegektől, alkalmazni lehet a kozmetikai szerek injekcióit, amelyek kiegyenesítik az egyenletlenségeket, amelyek a pattanások után maradnak», — mondja Metju Avram bőrgyógyász.  Ezek  hialuronsav alapján készülnek, amelyet szintén használnak a ráncok elleni harcban is. De tudnod kell, hogy ez a kezelési mód elég költséges lehet.

Színező alap

«A színező alap a sminkhez ultraibolya védelemmel elrejtheti a hegeket», — javasolja Hajdi Uoldorf bőrgyógyász.  Az alap kiegyenesíti a hekeket, a színezés pedig kevésbé láthatóvá teszi őket. Természetesen, ha mindez nem zavar.

Az új hegek kialakulásának megelőzése

«A hegek kialakulásának megelőzése sokkal hatásosabb, mint a próbálkozás, hogy megszabaduljunk tőlük», — mondja Metju Avram. Amikor kijön egy pattanás nem érdemes vakargatni és piszkálni. Így csak azt éred el, hogy erősebb heg maradjon ezen a területen. «Emellett a pattanásoktól segíthet az olyan étel is, amely gyulladásellenes anyagokat tartalmaz », — mondja Uoldorf.

A hegek és pattanások mellett a fekete pontok is aggaszthatnak. Vannak kiváló módszerek arra, hogy megszabadulj a  fekete pontoktól 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük