5 szín, ami csodásan csókolnivalóvá teszi az ajkakat nyáron

683

Természetes vagy merész? Segítünk megkeresni nyáron is a hozzád legjobban passzoló rúzst!

A tavaszi színpaletta rengeteg izgalmas árnyalattal igyekszik idén elcsábítani megszokott, kedvenc rúzsodtól, azonban a tökéletes váltás érdekében nem árt a bőröd tónusát és színét is figyelembe venned.

A tónus meghatározásával nagyon egyszerű dolgod van. Csak vizsgáld meg a csuklód belső oldalán az ereket. Kékes színt látsz túlnyomórészt? Ezek szerint hideg tónusokkal rendelkezel. Ha viszont inkább zöldesek az erek, az meleg alaptónusra utal. Ha nem tudsz dönteni a kettő között, akkor a szerencsés semleges tónusba tartozol, akinek szinte minden jól áll. Már csak a tavaszi színek hiányoznak, hogy válogathass.

ruzs_rozsa

A nude rózsaszín tavasszal is a visszafogott, természetes árnyalatok kedvelőit veszi célba. Ezúttal a színnek az ajkadhoz kell elsősorban passzolnia, hiszen a kívánt hatást semleges jellegével éri el a rúzs, teret nyitva a merészebben sminkelt szemeknek. Főként világos bőrszín és meleg tónusok mellé ajánlott, ahol némi bronz is kerülhet bele, míg a hideg tónushoz a pinkbe hajló nude illik a legjobban.

ruzs_korall

A korall valahol a narancssárga és a pink között helyezkedik el, izgalmas, köztes árnyalatként. Hűvös tónusú bőrhöz főként a rózsaszín felé hajló árnyalatok előnyösek, míg meleg tónus esetében az arány a narancssárga felé billen. Aszerint, hogy a bőröd mennyire világos, válassz halvány színt, ha igazi Hófehérke vagy, gyümölcsös, barackszínű vagy mandarin árnyalatot közepesen barnás bőrhöz, vagy élénk, narancsszínbe és vörösbe hajló változatokat sötétebb bőrárnyalathoz.

ruzs_afonya

A bogyószínű rúzsok számos árnyalatban jelen vannak a tavaszi divatban, a szilvaszerűtől egészen a burgundiig. Sárgás, meleg bőrtónushoz ezek közül főként az utóbbi változatokat érdemes kipróbálnod – burgundi, maroon berry és mélyvörös bogyószín -, míg rózsaszínes, azaz hideg alaptónushoz a lilásabb, szilva- vagy mahagóni színek illenek. Ez utóbbiakkal azonban vigyázz, könnyen sárgásnak tűnhet egy lilás rúzs mellett a fogad!

ruzs_barsony

A sötétvörös, matt árnyalat, más néven a bársony vagy velvet sohasem megy ki a divatból. Ha meleg tónusokkal rendelkezel, ajánlott a kék alapú változatokat választani, míg hideg árnyalatokkal a barnásvörös rúzs jelenti a legjobb megoldást.

ruzs_borszin

A borszín a cseresznyétől a padlizsánig számos árnyalatot összefoglal, melyek között mindenki megtalálhatja a megfelelőt. Világosabb, hideg bőrtónussal itt akár nagyon merész vámpíros külsőt is kölcsönözhetsz magadnak egy szexi, sötét árnyalat kiválasztásával, vagy maradhatsz a kevésbé drámai hatásnál a gyümölcsös színekkel. Meleg tónusú, főként kreol bőrszínnel tartózkodj a barna rúzsoktól, és inkább az élénkebb, a bogyószínekhez hasonló árnyalatokat részesítsd előnyben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük