5 lifehack, amely segít ritkábban takarítani a lakásban

755

Ne felejtse el elvégezni ezeket az egyszerű szabályokat minden nap, és akkor ritkábban kellesz nagytakarítást végeznie.

Soha ne menjen ki a szobából, nem rakva mindent a helyére, – akkor nem lesz szüksége takarításra

Ha látja, hogy a tárgyak nem ott vannak, ahol lenniük kellene, tegye a helyükre: a könyveket az asztalról helyezze a polcra, a takarót a földről – az ágyra vagy a szennyes ládába. Emellett ne feledkezzen meg a szemét kihordásáról.  Ezek az egyszerű szabályok – a tisztaság záloga a lakásban.

Mindig tegye vissza azt, amit kivett a szekrényből  – a rend a lakásban

Sokaknak megvan a szokása kidobálni minden ruhát, felpróbálni és rádobni a kanapéra. Szabaduljon meg ettől: szépen rakja össze a ruhákat vissza a polcra. Sőt, a dolgok Feng Shui szerinti elhelyezése vonzhatja  a szerelmet és a boldogságot a házba.

A rendhez a házban akassza fel a felső ruházatot és a táskákat, amikor hazaér

Természetesen, egy nehéz nap után az ember legszívesebben ledobná a ruháját akár hova és ráfeküdni a kanapéra. De, ha azonnal felakasztja őket, akkor másnap reggel nem kellesz a munka előtt azon gondolkoznia, hogy hol is lehetnek most.  És emellett a helyiség vizuálisan is tisztának fog kinézni.

Mindig törölje meg a mosdót a fürdőszobában az alvás előtt – a lakás tisztasága biztosítva van

Nem muszáj minden oldalról megmosni. Egysezrűen törölje meg a belső felületet egy puha szivaccsal mosószer nélkül azután ,hogy megmosakodott  és megmosta a fogát.

Soha ne hagyja éjszakára a mosdóban  a koszos edényt  – és reggel nem kellesz a takarítással foglalkozni

Fárasztó dolog edényt mosni egy nehéz munkanap után, de holnap kettős munkát kellesz végeznie, ha nem mossa meg a tányérokat ma. Ha van mosogatógépe, akkor egyszerűbb a helyzet: mossa le az étel maradékokat a szemetesbe és pakolja be a tányérokat. A tisztaság a konyhában – már az ügy fele a lakás takarításának során.

És Ön milyen gyakran takarít a lakásban? Milyen tisztaság titkai vannak?

Betöltés ... Betöltés ...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük