5 kozmetikai procedúra, melyeket SOHA nem kell egyedül csinálni

857

Már nem egyszer írtunk arról, hogy hogyan lehet otthon elvégezni egyik vagy másik procedúrát, s ezzel pénzt takarítani meg a szépségszalonokon. De ezt az 5-öt semmilyen esetben sem csináld magad!

1. Ne vágd frufrudat

Sokakat (közte minket is) borzalmasan irritál, hogy levágatni a frufrut a szalonban majdnem annyiba kerül mint egy teljes nyírás. De nagyon szépen kérünk: tedd le az ollót.  Emlékszel a versikére «nagy az asztal lába, lefűrészelem kicsit»? Így lesz veled is. Vagy görbére fog sikeredni, és úgy döntesz, hogy kiegyenesíted egy kicsit. És még egy kicsit. És hoppá! JAJ!

2. ne változtasd radikálisan a hajszínedet

Ha egy árnyalatot szeretnél hozzáadni az alapszínedhez, befestegeted a gyökereket a két szalonlátogatás között vagy egyszerűen befested az ősz hajszálakat természetes színre  –  semmi gond, a modern festékek az otthoni használatra eléggé jő minőségűek és egyszerűek az alkalmazásuk terén.  De, ha szőkéből barnává akarsz átváltozni, vagy barnából szőkévé… Légyszíves, állj meg.

3. Nem korrigáld a szemöldöködet viasszal, vagy cérnával

A fölösleges szemöldök szálak minőségi eltávolításához és a szemöldök megfelelő formájának kialakításához otthoni körülmények között csak a szemöldökcsipesz jó. A viasszal való munkában a legapróbb részletek is nagyon fontosak – a jelölések, a hőmérséklet, a felvitel iránya, a szálak kiszakításának gyorsasága. Nagy a valószínűsége, hogy megsérted a bőrödet.  És még nagyobb— hogy nem sikerül elérned a szimetriát, a szemöldökeid pedig különbözőek lesznek. A cérnával sem egyszerű dolgozni: megrándul a kezed egy váratlan hívás miatt – és kész… Inkább el se kezd.

4. Ne nyomd ki a mély pattanásokat

Mindannyian értjük és mindannyian bűnösek vagyunk: amikor az ember arcán megjelenik egy fekete utálatos akne, vagy egy kis pattanás fehér fejecskével, a kéz magától odahúzódik… És semmi szörnyű nincs ebben: egyszerűen fertőtlenítsd a bőrt előtte és utána és vigyél fel pattanás elleni krémet a sebre. Viszont ha a pattanás mély, ha ez akne, körülötte minden felduzzadt és fáj – minél többet nyomkodod, annál szélesebben terjed belül a gyulladás.  Ez pedig azt jelenti, hogy továbbra is duzzadni fog, utána pedig sokáig megmarad a pigmens folt vagy ami még rosszabb, a heg. Ha nyugtalanítanak a bőr alatt gyulladások, menj bőrgyógyászhoz.

5. Ne használj fogkrémet

Úgy értjük, hogy a bőr fertőtlenítésére. A tanács, hogy „fel kell vinni egy kevés fogkrémet a gyulladt bőrterületekre ”  – él és továbbra is terjed a lányok körében Gigi Hadid  könnyű kezeiből, de a bőrgyógyászok ragaszkodnak hozzá: az elsődleges megkönnyebbülés súlyos következményekkel járhat. Bekerülve a bőr belső rétegeibe a fogkrém összetevői olyan mértékű irritációt okoznak, hogy a pattanás apróságnak fog tűnni a számodra. Depigmentálódás, hegesedés — mindezt a bőrgyógyászok saját szemükkel látták és könyörögnek (mi is csatlakozunk ehhez): nem kell. Hiszen vannak speciális krémek a problémás bőr számára!

Ápolni a szempillákat otthoni körülmények között könnyű!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük