30 másodperc, amely megváltoztatja az életét

767

Egy egyszerű tanács, amely segít Önnek abban ,hogy ne felejtse el a legfontosabbat, elkülöníteni az értékes adatokat a fölösleges információtól, ennek eredménye képpen pedig – jó döntéseket hozni és helyesen helyezni ki a prioritásokat.

Ezt a tanácsot egy a 19-ik században született ember adta az unokájának, aki maga is már az ötödik x-et tapossa. Ez az unoka most – ismert személy az ágazatában, aki tiszteletnek örvend a politikusok körében és a pénzügyi világban is. Úgyhogy neki hinni lehet.

Ha van is a világon fő fogása a sikernek, akkor ez bizony az

Az ismerősön épp csak hogy felső osztályos lett, amikor a nagyapja oldalra hívta és azt mondta neki:

Minden egyes előadás, találkozás, bármilyen fontos rendezvény után azonnal találj 30 másodpercet nem többet és nem kevesebbethogy felírd a fő értékes gondolatokat. Még, ha korlátozod magadat is ezzel, akkor is sikereket fogsz elérni az életben.

A kisfiú megfogadta ezt a tanácsot. És a mai napig követi. Később megismertette ezzel az elvvel mindkét fiát, akik szintén sikeres fiatalemberek lettek.

Én is úgy döntöttem, hogy kipróbálom ezt a ravasznak nem nevezhető technikát.

A tanács betartásának következményei:

  1. Ez nem csak a feljegyzésekből áll.Nem kell azt gondolni, hogy, ha Ön részletes feljegyzéseket vezet a találkozókról, akkor nem kötelező alkalmazni ezt a fogást. Röviden összefoglalva mindent, Ön megtanulja a megértést, a prioritások kihelyezését és a döntések elfogadását, jobban felfogja a kapott információt.
  2. Ez nem egyszerű.Állandóan dönteni, hogy  mi fontos, mi nem — ez elfáraszt. Elképezte, hogy mennyire egyszerűbb azt mondani saját magunknak, hogy én úgy is megértettem mindent. És lemondani erről a 30-másodperces dologról – egyfajta száz méteres futásról az agy számára. De tanulja meg leküzdeni magát, és mégis csak írja fel a fontos információt.
  3. Az iga alatt sok alkatrész van.Az információ, amely Önre zúdul, gyakran nagyon részletes, és sok részletet tartalmaz. Könnyű eközben megfeledkezni a fontos dolgokról. Így vált a fölösleges eldobásának művészete nagyon értékessé a modern világban.
  4. Cselekedjen azonnal! Eközben egyes részletek fontosak lehetnek. Ezért kell az első lehetőség nyiltán nekilátni az információ áttekintéséhez. Hogy ne felejtsen el valami fontosat, ami idővel kieshet az emlékezetéből: a lektor intonációja, egy kóbor gondolat, és így tovább.
  5. Ön megtanul jobban hallgatni és jobb kérdéseket tenni fel. Megváltozik a figyelmének maga a struktúrája. Tudván, hogy beszámolót kellesz írnia a hallottakról, kevesebb dolog fogja elvonni a figyelmét. Ez olyan, mintha elkezdene hallgatni egy dalt más hangok hangzavara közepette – Önnek koncentrálnia kellene és komolyan összpontosítani, hogy meghallja.
  6. Ön elkezd gyakrabban segíteni a környezetének.A következtetések levonása segít Önnek jobban megérteni, hogy mit akarnak más emberek és mi az, ami fontos a számukra. Ez, a maga részéről, segít Önnek hatékonyabban megoldani a problémákat.
  7. Minél továbbannál könnyebb.Igen, idővel ez szokássá válik és könnyebb lesz. Emellett, érdekesebbé és hasznosabbá válik. Ezért a lényeg – elkezdeni!

A fontos információ annotációja – a siker záloga

Próbálja meg feljegyezni a fontos információt, és meg fog lepődni, hogy mennyivel könnyebb lett terveznie az idejét, emlékezni és érteni számos dolgot!

Ön hogyan viszonyul az az információ feljegyzéséhez?

Betöltés ... Betöltés ...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük