3 ok, hogy kozmetikai szerként használd a tejet

930

Bizonyított tény, hogy a tejtermékek fogyasztása az ételekben a pattanások megjelenésének és a bőr irritációjának oka lehet. De, ha kívülről használjuk, minden másképp történik!

Rebekka Forkast,  bőr és hajápolási szakember állítja: a tej nagyon jó hatással lehet a bőrödre, és a hajadra is egyaránt.

«Kalcium, fehérje és vitaminok: amikor ősanyáink még nem is tudtak ilyen szavakat, tejfürdőket vettek, tejjel mosták a hajukat és úgy vélték, hogy ez a termék az örök  fiatalság titka. Mint kiderült, nem is tévedtek olyan nagyon. Összegyűjtöttem a vezető kozmetikai és trichológiai szakértőket, és egy teljes sor kutatást végeztünk. Hagyom, hogy mindannyian elmondják a véleményüket», — mondja Rebekka.

Richard Merin, stylist: «Azt javasoltam a klienseimnek, hogy öblítsék le hajukat tejjel. Azok, akik bevállalták ezt, megjegyezték, hogy hajuk simább és csillogóbb lett. Ezt teljesen meg  lehet magyarázni: a keratin, amelyből a haj épül fel  — valójában fehérje. A tejben is sok fehérje van. Kitölti az űröket, amelyek a hajfestések, hővel történő hajformázások, és más sérülések miatt alakulnak ki, és ennek köszönhetően a haj struktúrája javul. Egy még hatásosabb döntés – a tejpakolás. A fehérjék és zsírok, amelyek megpuhítják a fejbőrt, elasztikussá teszik a hajat és megelőzik a hajvégek töredezését.

A legegyszerűbb pakolás, amelyet ajánlani tudok: ráönteni a mosatlan hajra a tejet vagy a kefírt, megmasszírozni a fejbőrt, fóliával betekerni a hajat és betekerni törölközővel. 30 perc múlva kimosni a hajat, mint átlagosan».

Dzsindzser King, kémikus, kozmetikai szerek kidolgozója: «A tej nagyon gazdag alfahidrosavakban, hiszen mindenki hallott a tejsavról. Ez az anyag rendelkezik azzal a tulajdonsággal, hogy lehámozza a bőr sejtjeinek felső rétegeit, ily módon kiegyenesíti azt és javítja a színét, csökkentve a ráncok láthatóságát.  Azt javaslom, hogy mosakodjanak meg tejjel azután, hogy lemosták a sminket és megtisztították a bőrüket. Ez a könnyű hatás segít a bőr minőségének fenntartásában».

Emi Brodski, bőrgyógyász: «A tej — megmentő a száraz és kiszáradt bőr számára. Úgy vélem, hogy az egyik legjobb természetes alapanyag, amely megpuhítja, kisimítja és megnyugtatja a bőrt. Pácienseimnek azt a tejtermékeket, mint kezelést javaslom: tejföl pakolások, tejjel történő öblítés, tonizáló koktélok a bőr számára joghurt és gyümölcsök alapján — az eredmény pedig gyakrabban jobb, mint az összetett kémiai formulák használata».

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük