3 hatásos módszer a féltékenység leküzdésére

839

Mindenki legalább egyszer, de érzett féltékenységet a partnere iránt. Ez a három hatásos módszer segít megbirkózni ezzel a romboló hatású érzéssel.

Miben rejlik annak a porblémája és az oka, hogy nincs bizalom

A féltékenység sokaknak még gyermekkorukból ismerős, amikor észreveszik, hogy a szüleik több figyelemt fordítanak a kistestvérükre. Minket elnyom és megsebez az, hogy azok az emberek ,akiket szeretünk, megfosztanak minket a figyelemtől. Úgy tűnik nekünk, hogy ha szeretünk valakit, akkor ez az illető teljesen a miénk kell, hogy legyen. A féltékenység fokozatosan átlép velünk a felnőtt életbe és már a partnerkapcsolatban jelentkezik meg. Hát ekkor kezdődnek a problémák.

A féltékenység romboló hatással van a kapcsolatra. Az Ön gyanúi megbántják a partnerét, úgy gondolja, hogy Ön nem bízik benne. Féltékenykedve Ön megmutatja az alacsony önbecsülését és az elvesztés pánikus félelemét. Mindez a veszekedések, a  viták és sérelmek okává válik.

Nem könnyű a féltékenykedőknek sem, hiszen gyötrik őket a gyanúk, a kétségek, a bűntudat. A féltékenység a helytelen, sőt kegyetlen viselkedéshez vezet  a partnerrel, saját magunkkal és a környezetünkkel szemben is.

Hogyan küzdjük le a féltékenységet

Már megértette, hogy féltékenykedik, és tudatosította, hogy ez az érzés boldogtalanná teszi Önt és a környező embereket is. De nem olyan könnyű megbirkózni vele. Az alábbi három módszer ebben segíteni fog Önnek.

Bízzon a partnerében

A bizalmon alapulnak a szilárd kapcsolatok. Ez – a barátság alapja, egy feltétel, amely segít megőrizni a kölcsönös érzelmeket. Vajon állítani tudja-e, hogy bízik a partnerében?  Valószínű, hogy igen. És az is valószínű, hogy értékeli ezt a bizalmat.

Akkor gondolkozzon el még egy dolgon. A féltékenységgel és a gyanúkkal lerombol mindent, amit oly sokra értékel és amire olyan nagyon büszke. Milyen jelentősége van a nyíltságnak egymás előtt és a szokásnak, hogy mindent megosszanak egymással, ha nem hisz a párjának? Ne kövessen el hibákat, tönkre téve a kapcsolatát a féltékenységgel.

Értse meg, hogy megalapozottak-e a gyanúi

Ha elkezdte kínozni a féltékenység, azt jelenti ,hogy eljött az ideje, hogy válaszoljon magának néhány kérdésre: «A partnerem okot ad nekem a féltékenykedésre?», «vannak valós alapjaim arra, hogy gyanúsítsam valamivel?», «Becsap engemet?».

Valószínű, hogy Ön nemmel fog válaszolni mindezen kérdésekre. Akkor mi a gond? A féltékenység ok nélkül egyszerűen butaság. Ha nincs ok, nem kell kitalálni azt. Egyszerűen dobja ki a fejéből ezeket a buta gondolatokat, igyekezzen bízni a partnerében.

Váljon jobbá

Gondolkozzon el azon, hogy mire féltékeny párjával szemben. Ez lehet érdekes az természet, egy élénk személyiség vagy egy kimagasló ismeret. Ahelyett, hogy irígykedne, inkább szerezze meg ezt a minőséget. Váljon okossá vagy csábítóvá, tanuljon meg masszázst csinálni vagy fantasztikus kávét főzni, hozza formába magát, keressen többet.

Partnere megérdemli ezt. Nem a végeredményről van szó (pénz, készségek vagy vonások), hanem az erőfeszítésekről, amelyeket tesz a cél elérésének érdekében.  Tegye meg ezt szeretett párja kedvéért.

Következtetések és eredmények

A romboló hatással van minden kapcsolatra,függetlenül a hosszától vagy a szilárdságától. Küzdjön azzal, ami veszélyezteti a boldogságát. Éljen harmóniában és bizalomban a kedvesével.

Ön féltékeny ember?

Betöltés ... Betöltés ...

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük