19 dolog, amire nem kell pénzt költenie

912

A reklám még a leghaszontalanabb dolgot is képes kívánatossá és szükségessé tenni. És Ön örömmel pénzt dob ki ezekre az első alkalom adtán. Lehetséges, hogy érdemes megpróbálni eszközölni néhány kisebb korrekciót a vásárlási listában? Most felsoroljuk azt a 19 dolgot, amelyekről könnyen lemondhat anélkül, hogy ártana az egészségének.

Természetesen, vannak dolgok és termékek, amelyekre szüksége van, azonban azoknak a többsége, amiket vásárol, az „egyszerűen akarom” sorba tartozik-

A kísérletek arra, hogy boldogok legyünk vagyont halmozva fel, hasonlít a kísérletre, hogy csillapítsuk az éhségünket körbetekerve magunkat egy szalag szendviccsel.

George Carlin, amerikai komikus

Kozmetikumok

Hogyan is maradna fent a szépségipar, ha nem a  hihetetlen képesség bármilyen apróságot hatalmas áron adni el, bemagyarázva a vásárlóknak, hogy ez egy valódi Must-Have, amely megéri a rá költött pénzt?

 1. Borotválkozás utáni szer

A férfiak minden nap borotválkoznak és gyakran fejezik e a procedúrát borotválkozás utáni szerrel. Alapvetően, ennek a szernek valamennyi feladatával elég jól megbirkózik az egyszerűen hűvös víz is: megnyugtatja a bőrt, összehúzza a pórusokat. Amit a szer tud biztosítani az Ön számára, az a kellemes illat, amely a bőrön marad. Ha épp illatot szeretne kapni, akkor használhat borotválkozás utáni szert. De nincs rá valójában szüksége.

 1. Testradír

Mi az alapja a testradírnak? A hámlást előidéző részecskék, amelyek szerepét általában aprított sárgabarack magok vagy mesterséges granulátumok töltenek be. De higgye el, hogy egy átlagos durva szivacs ugyan úgy képes megújítani a bőrt, csak sokkal olcsóbb.

 1. Haj spré, amelyet nem kell lemosni

A címke minden egyes ilyen sprén azt ígéri, hogy a használata után a haja puha, selymes, ragyogó, erős lesz… De a hasonló szerek használatakor egyes komponensei fokozatosan felgyülemlenek a hajon, s épp ellenkezőleg, fakóvá, élettelenné, törékennyé teszik. És Ön ismét vásárol egy ilyen sprét, hogy megoldja ezt a problémáját.

És a haja puha és selymes lesz…

 1. Alapozó krém

Vitás termék. Valaki valóban el sem tudja képzelni nélküle az életét. De mégis, figyelmen kívül hagyva a reklámot és a folyólapok állításait,  hogy alapozó krém nélkül nem lehet szó sminkről, nézze meg az arcát  és gondolkozzon el: valóban szüksége van rá? Vagy ez csak egy fólia, amely kellemetlenül összehúzza az arcot, nem biztosítva számára semmilyen kiegészítő vonzást?

 1. Tusfürdő

Kellemes illat és a használat kényelmessége – semmi több. Egy jó szivacs és egy jó minőségű szappan – hát ezekre a dolgokra van szükség a helyes fürdőzéshez.

Sport és fitness

Sportolni kell, ez nem kérdéses. De vajon szüksége van mindezekre a kellékekre , amelyek – olyan csábítóak és élénkek – ott fekszenek a sportboltok polcain? Most megnézzük, mi az amire semmi szüksége nincs.

 1. Előfizetés az edzőterembe

Vicces, nem? De ez így van. Ahhoz, hogy formában tartsa magát, nincs szüksége előfizetésre az edzőterembe. Ha jól akar kinézni és jól akarja magát érezni, akkor nagyobb pénzköltések nélkül is meg lehet lenni. Járjon többet, fusson,  lépcsőzzön és egysezrűen végezzen gyakorlatokat otthon, és ne költse fölöslegesen a pénzét.

 1. Otthoni edzőgépek

Csak mi nem jelent meg az utóbbi időben. Az otthoni használatra alkalmas edzőgépek ámulatba ejtenek formáikkal és funkcióik sokaságával. De lefogadom, hogy ha Ön, hitt a reklámnak és már megvett egy ilyen gépet, akkor most azon töri a fejét, hogy hogyan is adja el egy elég jó áron, hogy visszakapja a befektetett pénzét.

 1. Sportöltözék

Pólók  fertőtlenítő ezüst bevonattal, új anyagok, amelyek elvezetik a nedvességet, mikroszálas zoknik… A marketológusok kitalálnak mindent, amit csak lehet, hogy Ön elköltse a pénzét. Valójában, Önnek nincs szüksége semmire, egy pár jó sportcipőn, néhány pamut pólón, nadrágon és zoknin kívül.

 1. Diétás ételek

Soroljuk ide a fitness-pelyheket és a műzliket, amelyek drágábbak, mint egy aranyhíd. De hiszen főzhet egy egyszerű kását, nem? Még, ha ez nem is lesz annyira divatos és vonzó.

Hát nem?

 1. Mágikus bogyók

Nem kell becsapni magunkat és azt gondolni, hogy egy varázs tabletta segíthet nekünk megszabadulni a fölös kilóktól, amelyeket éveken át szedegettünk fel. Itt csak az aktív sportolás és a helyes táplálkozás segít!

Gyerek dolgok

Nagyon könnyű a marketológusok áldozatává válni ,amikor a családban gyermekek jelennek meg. Hiszen megérdemlik a legjobbat, s az ember nem sajnálja az utolsó pénzét is rájuk költeni, akár annak árán is, hogy sok mindenben korlátozza magát.

 1. Melegítő a nedves gyermek törlők számára

A világ megőrült? Ha a törlő valóban nagyon hideg, akkor meg lehet melegíteni a kezünkben!

 1. Gyermek etetőszék

Minek Önnek ez a hatalmas szerkezet? Vegyen egy booster széket – gyerekülést, amelyet hozzá lehet rögzíteni egy átlagos székhez. Amikor már nem lesz többé szüksége rá, könnyedén el fogja tudni tenni valahova, hiszen nagyon kevés helyet foglal el.

 1. Babafigyelő

Természetesen, ha egy kétszintes családi házban él, erre a modern technikai csodára szüksége lesz. De egy átlagos lakásban talán nem hallja meg a gyermeke sírását?

 1. Járóka

Évszázadokon át a gyermekek valahogyan megtanultak lábra állni. Kapaszkodnak a bűtorokba és mindenbe, ami a kezük alá kerül. Ön segíthet a gyermekének, támogatva őt. A járóka – vidám dolog, de én nem értem, hogy miért váltak egyszer csak elengedhetetlen dologgá.

 1. Párna a pelenkázáshoz

Lehet, hogy nem is nagyon drága, de miért adni ki pénzt erre az apróságra? Ön ki tudja cserélni a kisbaba pelenkáját egy takarón is, behajtva a széleit.

Háztartási termékek

Nézzen csak körül, az otthonában bizonyára számos szükségtelen dolog van. Ne ismételje meg a hibáit és ne költsön a fölösleges dolgokra.

 1. Vízkőmentesítő szer a mosógép számára

A mosógép — már magában is drága dolog. De a boltban azt akarják, hogy Ön mellé még vegyen egy drága szert is a vízkő ellen. Valójában, a vízkövet könnyű eltávolítani a citromsav segítségével, amely fillérekbe kerül. Tegye a mosógépbe mosópor helyett és kapcsolja be a pamut ruhák számára kellő üzemmódot (csak ruha és centrifuga nélkül).

 1. Szer az ezüst ékszerek tisztításához

Az ezüstöt a legjobban a fogpor tisztítja meg. Egy nedves rongyra vigyen fel egy kis port, dörzsölje meg az ékszert, azután öblítse le és alaposan törölje meg száraz ronggyal.

 1. Szer a mosogató eltömődése ellen

Ez a szer sok pénzbe kerül. Azonban az eltömődéssel képes megbirkózni az átlagos szóda is, amelyből egy fél pohárral be kell önteni egy napra a lefolyóba. Ha nem segít, akkor fel lehet idézni a régi jó módszert – dróttal tisztítani ki a csöveket.

 1. Konyhai papírtörlők

Ez a dolog valamilyen szempontból nagyon kényelmes, de eléggé költséges. Az átlagos törölközők mosása kevesebbe fog kerülni, mint a papírtörlők rendszeres vásárlása.

Hogyan ne szórjuk a pénzt butaságokra

Mielőtt megvenni valamit, ami első látásra annyira szükségesnek tűnik, gondolkozzon el, valóban olyan nagy szüksége van erre a dologra?

Ön elkapta máőr magát értelmetlen vásárláson?

Betöltés ... Betöltés ...

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük