18 mindennapi dolog, amelyek mindeddig rosszul csináltunk

880

Gyakorlatilag minden hétköznapi dolgot megszokás szerint csinálunk, automatikusan, nem is gondolkozva el azon, hogy jelentősen egyszerűbbé lehet őket tenni, valamint optimizálni.

Most megosztunk Önökkel néhány trükköt, amelyek segítenek megkönnyíteni az életüket és sok időt megspórolni.

Gyors feltöltés

A telefon gyorsabban feltöltődik, ha a feltöltés közben átkapcsoljuk a „repülőben” üzemmódba.

Az alapozó színének kiválasztása

Alapozó szert választva, tesztelje le a színt a nyakán, nem pedig az arcán vagy pedig a csuklóján.

A kulcsok rendezése

Ahhoz, hogy ne keverjük össze a kinézetre egyforma kulcsokat a kulcstartón, minden kulcsot meg lehet jelölni más színnel, egy élénk körömlakkot használva.

Zuhany

A túlságosan sok tusfürdő és a nagyon gyakori használata árt a bőrének, kiszárítva azt. Ezért hasznos dolog néha lemondani a mosakodási szerekről – elég lesz a tiszta víz.

A tojás könnyű megtisztítása a héjától

Ahhoz, hogy könnyen megtisztítsuk a főtt tojést a héjától, tegyen a vízbe a főzés előtt egy teáskanál szódát.

Vasalás vasaló nélkül

Ha nagyon szeret vasalni, akkor nagyon meg fog tetszeni Önnek ez a trükk. Tegye a ruhát a szárítóba jégkockákkal együtt és kapcsolja be a szárítási üzemmódot 15 percre. A gőz, amely a szárítás során alakul ki, ki fogja simítani a ráncokat és az egyenletlenségeket a ruhákon. Fontos: ne rakjon túlságosan sok ruhát és terméket a szárítóba vastag anyagokból.

A telefon megvédése a nedvességtől 

Ahhoz, hogy megvédje a mobiltelefonját a víztől és a nedvességtől, amikor a strandon vagy a zuhanyban van, használjon egy átlagos vákumos csomagolást.

A billentyűzet lábainak a használata 

A két aprócska mozgatható láb a billentyűzet alatt arra szolgál, hogy jobban lássuk a billentyűket. De, ha Ön vakon szedi a betűket, a lábakat nem javasolt szétrakni — így a kézfejnek kényelmesebb lesz.

A műanyag palack második élete

A műanyag palack  kupakjának és nyakának segítségével hermetikusan le lehet zárni az ömlesztett termékeket tartalmazó csomagokat.

A láthatatlan hajcsat helyes oldala 

A láthatatlan hajcsattokat a hullámos oldalukkal lefelé kell felcsatolni, így sokkal jobban rögzíteni fogják a hajat.

A rúzsnyomok eltűntetése

Hatékonyan eltűntetni a rózsnyomokat a ruhákról segít az egyszerű hajlakk. Alaposan fújja be a rúzsfoltot hajlakkal és hagyja rajta 10 percre. Ezt követően törölje meg a foltot nedves szivaccsal és mossa ki a ruhát a mosógépben.

Az italok lehűtése forróságban

Töltsön meg egy tálat vízzel és jéggel, 1:1 adagolásban és adjon hozzá sót (2 két evőkanál egy liter vízre). Tegye bele az edényt az itallal a tálba, úgy, hogy teljesen ellepje a víz és ajég, és már két perc múlva az ital  8–10 fokkal hidegebb lesz.

Az étel egyenletes felmelegítése 

Melegítve az ételt a mikrohullámú sütőben, ossza el az ételt a tányéron egy gyűrű formájában. Így egyenletesen fog felmelegedni.

A maszkolás művészete

Ha szeretne áthúzni egy szót úgy, hogy senki se tudja elolvasni, hogy mi van oda írva, írjon rá felülről egy másik szót. Ez sokkal hatékonyabb, mint ha vonalakkal húzná át a szót.

Védelem a rovaroktól

A papírformák a kekszek sütéséhez megvédik az italát az idegesítő rovarok támadásaitól.

A fagylalt helyes tárolása

Ha azt szeretné, hogy a fagylalt a mélyhűtőben megőrizze  a puhaságát és ne keményedjen meg kőkeményre, tartsa a fagylaltot vákumos csomagolásban.

A fülhallgató védelme az összetekeredéstől

Megoldjuk az örök problémát a fülhallgatók zsinórjainak összetekerésével a rögzítő segítségével a kenyérzacskó számára.

A mosogató alatti tér megszervezése

Megfelelően megszervezzük a teret a mosdó alatt egy elválasztófa segítségével. Erre fel lehet akasztani a  permetezős tisztítószereket, ami sok helyet megspórol Önnek más dolgok számára.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük