11 jele annak, hogy Ön gyűlüli magát, de nem tudatosítja ezt  

817

A saját magunk iránt táplált gyűlölet mögött az önbizalomhiány és a mások iránti bizalmatlanság állhat. A lényeg — időben felismerni, hiszen tönkre teheti az életét.

Hogyan értse meg, hogy gyűlöli saját magát

Most felsorolunk néhány olyan természeti jellemzőt, amelyek az alacsony önbecsülésre utalnak és saját magunk iránt táplált gyűlöletre.

Ön önbecsmérlő humort használ

Miért viccelne pozitívan, ha élvezetet tud kapni annak a kinevetésétől, amit gyűlöl – saját magától? Kell, hogy mások is érezzék ezt, nem igaz?

Az ilyen önszabotázs hasznosnak tűnik az Ön számára, hiszen kiválóan alkalmas arra, hogy legalább egy kicsit csökkentse a belső feszültséget. De az öngyűlölettől nem szabadít meg, csak erősíti a gondolatait a jelentéktelenségéről.

Rendkívül szkeptikusan viszonyul saját magához

Ön nem tudja pontosan meghatározni, hogy őszintén bókolnak Önnek vagy ez kifinomult kinevetés. És ez, vitathatatlanul, egyike oka annak, hogy Ön nem szereti a bókokat.

Elhalasztja a radit vagy teljesen elutasítja azt

És nem azért, mert nincs ideje rá. Egsyzerűen nem tudja, hogy az illetőt valóban érdekli-e vagy sajnálatból egyezik bele a találkozóba.

Az, aki valóban szimpatizál Önnek, arra van ítélve, hogy soha se ismerje meg Önt közelebbről.

Önnek egyszerűbb, ha nem kockáztat és nem merül el egy új kapcsolatban, hanem ismét visszatér a megszokott és a saját maga iránt gyűlölettel megtelt életéhez.

Szépíti az életét a szociális hálózatokban

Ön retusált fényképeket tesz közzé az Instagramban és minden képpen mesél minden „klassz” dologról, amit csinál.  És mindezt azért, hogy jelentősnek érezze magát, ne pedig szerencsétlen magányos embernek.

Az az igazság, hogy az Ön «nyomorúságos élete», valószínű, hogy nem annyira rossz, mint amennyire Ön megszokta vélni.

Én mindig vgyűlöltem magamat minden egyes különálló pillanatban. Ezeknek a pillanatoknak az összessége az én életem.

Siril Connolly, angol irodalmi kritikus

Gyakran érzi magát elutasítottnak

És Ön állandóan aggódik amiatt, hogy mit gondolnak erről mások. Gyakran képzeli el magának a legrosszabbat: hogy kinevetik Önt, gűnyolódnak vagy egyszerűen utálják.

De Ön nem tudja kitalálni, hogy mire gondolnak mások, hanem feltételezi, hogy mindenki utálja Önt, azért mert Ön nem szereti saját magát. ű

Időről időre éhezteti magát

Ebben nincs semmi meglepő, mivel Ön gyűlöli ahogy kinéz. Ezért megfosztja magát a normális finom ételektől, hogy ismét megpróbáljon ledobni néhány fölös (Ön szerint) kilót és ne gondoljon arra, hogy Ön «borzalmasan meghízott».

Az étel — az, amit biztosan ellenőrizni tud.

Legyen bármennyire is illatos és vonzó egy darab frissen sült kenyér, Ön mindig talál magában elegendő erőt, hogy „nemet” mondjon neki. Legalább néhány órára. Miután mégis csak megeszi és ismét elkezdi gyűlölni magát.

Fárasztó edzéssel bünteti meg magát a falánkság után

A falánkság alatt egy soros hamburgert, sült krumplit vagy más finom gyorséttermi ételt ért, amely segít Önnek megszabadulni a stressztől.

Ön biztos benne, hogy ha véglegesen kifárasztja magát a kardioedzéseken, vagy leesik a súlyzóval a 100-ik ismétlés után, ez semlegesíteni fogja az elfogyasztott finomságokat. És Ön jobbá válik.

Igyekszik gyűlölni magát, mert szeret

Ez egy rossz gyakorlat, amely romboló hatással van bármilyen kapcsolatra. Első sorban meg kell tanulnia szeretni saját magát.

Gyűlöletben élni a halálhoz hasonló.

Lorenzo Valla, olasz humanista

Nem tudja felfogni, hogyan szeretheti Önt valaki

Az, hogy ez elvileg lehetséges, Önnek értelmetlennek tűnik. Innen erednek az állandó kétségek mások érzéseinek őszinteségében.

Elkeseredik, amikor a tükörbe néz

Ön gyűlöli a tükörképét, igyekszik megváltoztatni a testét, arra vágyva, hogy egy másik embert fog látni a tükörben. Ön behúzza a hasát, összenyomja a derekát, vékonyabbá téve így, és más emberekkel hasonlítgatja össze magát, akik biztos, hogy jobban néznek ki, mint Ön.

Ez a végtelen harc állandóan a fejünkben van.

Győzködi magát arról, hogy Ön nem eléggé jó

Ön mindig meg van győződve róla, hogy mások egyértelműen jobban meg tudnak valamit csinálni, az Ön erőfeszítései pedig nem vezetnek semmire. Végtére is Ön valóban elkezd hinni ebben a hazugságban.

Mit tegyen, ha talált saját magában legalább egy jelet a felsoroltakból?

Tanuljon meg hinni magában. Hagyja abba, hogy összehasonlítja magát más emberekkel és leengedi az önbecsülését.

Fogadja el magát olyannak, amilyen.

Ön hogyan áll az önbecsüléssel?

Betöltés ... Betöltés ...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük