101 lifehack a szépségről, amelyet tudnia kell minden lánynak

856

A szépség megmenti a világot! A női szépséget pedig megmentik lifehackok. Többezer tanács van, amely segít ápolni a testünket. Mi most összegyűjtöttük ezek közül a legjobbakat. A szépség világ gyűlölőinek  belépés tilos!

Arc

 1. Változtasson az ápoláson az évszaktől függően. Télen jól hidratáló termékekre van szükség, nyáron pedig – SPF-szűrőket tartalmazó szerekre.
 2. Nyáron minimális mennyiségű kozmetiaki szereket kell használni. Részesítse előnyebn a könnyű hidratáló alapozókat és a BB-krémeket.
 3. A krémeket, pakolásokat és más szereket a masszázs vonalak mentén vigye fel az arcára. Kettős lesz a hatás – ápolás + masszázs.
 4. Ne nyomja ki a pattanásokat. Ettől még láthatóbbá válnak.
 5. Kijött egy olyan borzasztóan piros, mint egy tűzoltóautó pattanás? Semmi pánik! Nedvesítse meg a vattalemezt pirosodás elleni szemcseppekkel és helyezze 3-5 percre a fagyasztóba. Ezt követően helyezze a tampont a gyulladást területre – a pattanás szinte észrevehetetlenné fog válni.
 6. A kisebb pattanástól segít megszabadulni a fogkrém is. Vigye fel a kiütésre és hagyja, hogy megszáradjon. A pattanás elhalványul.
 7. Vigyázzon a bronzosítóval, a highlighterrel és az arcpirosítóval. Jobb kevesebb, bizony jobb. Máskülönben úgy fog kinézni, mint egy baba.
 8. Ahhoz, hogy kiválassza a tökéletes alapozó árnyalatot, vigye fel az álla vonalára és értékelje, hogy mennyire illik Önnek a természetes (nappali) megvilágítás mellett.
 9. Amikor alapozót visz fel az arcára, ne feledkezzen meg a nyakáról sem.
 10. Jegyezzen meg egy szabályt: előbb az alapozó, csak azután a korrektor. Nem pedig ellenkezőleg.
 11. Ahhoz, hogy megfelelően álcázza a szem alatti kék foltokat, rajzoljon a korrektorral egy háromszöget és óvatosan satírozza el.
 12. A concealerrel nem csak a bőrön lévő kiütéseket lehet maszkolni, hanem a testen lévőket is. Például, a mellkason, amikor mély kivágású ruhát vesz fel. Kenje be a pattanást korrektorral, azután púderezze be.
 13. Vigyen fel az arccsontjára highlightert,  alá pedig — bronzosítót, ha szeretné vizuálisan megemelni az arccsontjait.
 14. Egy evőkanál fahéj + egy teáskanál kakaó + egy teáskanál szerecsendió + két teáskanál kukoricakeményítő = házi bronzosító.
 15. Tegye a mutató és a középső ujjait az orra mellé, hogy meghatározza azt a pontot, amelytől az arcpirosítót kell árnyékolni.
 16. Felfrissíteni az arcot és könnyed pirosságot biztosítani neki kozmetikai szerek nélkül is lehet, ha egy kicsit megcsípdessük az arccsontjaink területét.
 17. Ha száraz az arcbőre, akkor használjon krémállagú arcpirosítót és púdert.
 18. A rúzzsal helyettesíteni lehet az arcpirosítót, ha nem találta meg a kozmetikai táskájában. Először vigye fel a rúzst a kezére, azután pedig az ecsetre vagy a szivacsra.
 19. Ha el kell tüntetni a zsíros ragyogást és meg kell igazítani a sminket, púder pedig nincs a kéz alatt, használjon test- vagy gyermek hintőport.
 20. A smink eltávolításához használt szerek (testápoló tej, micelláris víz és egyebek) kiválóan megtisztítják a bőrt hajfestéktől, amely véletlenül a homlokra vagy a fülre került a hajfestés során.
 21. Vigyázzon a bőrére: távolítsa el a sminket miután hazaérkezett azonnal, de pedig csak alvás előtt.

Szemek

 1. Vigyen fel egy csepp shea vajat a szeme alá, ha szeretné elrejteni a szürke karikákat alatta.
 2. Még a gyengén pigmentált szemhéjfestéket is élénkké lehet tenni, ha a bázisra viszi fel. Ennek minőségében használhat fehér matt ceruzát.
 3. Ha a púder árnyalata nem illik Önnek, használja szemhéjfesték minőségében.
 4. Szemhéjfetsék helyett használhat ceruzát: rajzoljon néhány vonást és alaposan satírozza el őket.
 5. A simmer a szem sarkában ragyogóbbá és kifejezőbbé teszi a szemeket.
 6. A szemöldökformázó zselét helyettesítheti a kéz alatt lévő termékekkel. Például, a hajzselével. Vigye fel egy ecsetre és formázza meg a szemöldökét.
 7. Ha felviszi a highlightert a szemöldöke alá és fölé, azonnal kiemelt tekintetet fog kapni.
 8. Ne dobja ki a szemöldökspirál keféjét, ha kényelmes Önnek. Egysezrűen mossa meg és helyezze át egy új szempillaspirálba vagy használja a szemöldöke kifésüléséhez.
 9. Az átlagos szemfestő ceruzát át lehet alakítani egy stabil gélállagúvá egy trükk segítségével. Egyszerűen tartsa az néhány másodpercig az élét a tűz fölött (használjon öngyújtót vagy gyertyát).
 10. Elfogyott a folyékony szemhéjtus? Van megoldás! Rajzolj magának nyilakat egy ferde ecset és szempillaspirál segítségével.
 11. Vigye fel a fehér ceruzát a vízvonalra, ha szeretné elrejteni a szemei megpirosodását.
 12. A kék folyékony szemhéjtus a vízvonalon kihangsúlyozza a szürke szemek mélységét. A smaragd folyékony szemhéjtus zöldes árnyalatot kölcsönöz a kék szemeknek.
 13. Nem tud nyilakat rajzolni? Akkor próbálja ki a «kanál módszert».
 14. Görbére sikerült a nyíl? Ne siessen letörölni — igazítsa meg a formát egy ferde ecset és egy concealer segítségével.
 15. A tartós gélállagú folyékony szemhéjtustól nem csak a micelláris víz segítségével lehet megszabadulni, hanem az átlagos olíva olaj segítségével is.
 16. Egy réteg szempillaspirál + laza állagú púder + második réteg szempillaspirál = luxus hosszú szempillák.
 17. Szeretné, hogy a szeme nagyobbnak nézzen ki, a tekintete pedig nyitott legyen? Akkor a szempilláit ne a halántéka, hanem az orra felé fesse.
 18. Abban az esetben, ha összekente a szemhéját vagy a szeme alatti bőrt szempillaspirállal, nem érdemes azonnal letörölni vattapamaccsal vagy vattalemezzel. Várja meg, ameddig a szempillaspirál megszárad, azután pedig egyszerűen legyintse le egy szemöldök ecsettel.
 19. A régi hitelkártya vagy egy nem kellő névjegykártya és jó segítőjévé válhat azoknak a lányoknak, akik nem nagyon magabiztosan használják a szempillaspirál keféjét. Tegye oda a kártyát a szemhéjához és bátran fesse a szempilláit egészen a gyökerektől fogva.
 20. A csomók és a „pók lábak” a szempillákon – nem a rossz szempillaspirál jelei. Egyszerűen túl sok van a termékből a kefén. Távolítsa el a szempillaspirál fölöslegét a kefről, mielőtt nekilátna a szempillái festésének.
 21. Ha használ szempillacsipeszt a szempillái megformázásához, akkor a használat előtt melegítse fel a hajszárító forró levegőjének áramlása alatt. A szempillái szebben be lesznek tekerve
 22. Ahhoz, hogy egyenletesen sikerüljön felvinni a ragasztót a műszempillák számára, végezze ezt egy hajtű hegyének a segítségével.
 23. Nem akar megválni a kedvenc szempillaspiráljától, amely hamarosan el fog fogyni? Vegye le az adagoló-gumit a flakonról – alatta még nagyon sok termék rejtőzködik.
 24. Tartsa a beszáradt szempillaspirált öt percen át forró vízben, ha szeretné „feléleszteni”
 25. Szintén segít „életet lehelni” a szempillaspirálba néhány csepp sóoldat.

Ajkak

 1. Könnyű bőrradír az ajkak számára: mosva a fogát, menjen végig az ajkain is a fogkeféjével. Az elhalt részecskék le fognak hámlani, a mentol pedig javítja a vérkeringést.
 2. Ahhoz, hogy a rúzs ne piszkolja be a fogait, fogja az ajkai közé a mutató ujját és óvatosan vegye ki a szájából, nem nyitva ki az ajkait.
 3. Nem tudja megrajzolni az ajkainak a kontúrját? Próbálja meg egy keresztelt kezdeni («Х») Ámor mélypontja alatt a felső ajkának közepén, azután pedig jelölje meg a sarkakat és egyesítse a kapott vonalakat.
 4. A rúzst ecset segítségével vigye fel az ajkaira, ha szeretne pontos kontúrt kapni. Vigye fel a rúzst az ujjai segítségével, ha szeretne dús ajkakat kapni.

51.Mielőtt kifestené az ajkait, vigyen fel alapozó krémet az ajkai kontúrjára és adjon hozzá egy kis highlightert a mélypontba a felső ajka fölött. Ez vizuálisan nagyobbá fogja tenni az ajkait.

 1. Még egy trükk, amely vizuálisan nagyobbá és szexisebbé teszi az ajkakat – világos gyöngyházfény hatású szemhéjfesték, amelyet az ajka közepére kell felvinni.
 2. Szeretné, ha a rúzs sokáig tartana? Fesse ki az ajkait, helyezzen rájuk egy vékony papír szalvétát és púderezze be ezen keresztül az ajkait laza állagú púderrel.
 3. Eltört a méregdrága rúzsa? Ne keseredjen el! Melegítse fel a tubusban megmaradt véget egy öngyújtó segítségével és erősen nyomja hozzá a letört részt. Ezt követően tegye be a rúzst a hűtőszekrénybe 15–30 percre.
 4. A plampert (egy szer a dússághoz) az ajkak számára saját kezűleg is el lehet készíteni. Egyszerűen adjon hozzá egy csepp borsmentaolajat kedvenc szájfényéhez.
 5. Vazelin + laza állagú szemhéjfesték = házi szájfény.

Haj

 1. Ne mossa minden nap a haját — ettől csak gyorsabban koszolódni fog. Ez kiszárítja a fejbőrt, és a szervezet kihívásnak fogja ezt fel – több zsírra van szükség.
 2. A fejbőre száraz és korpás? Dörzsöljön bele bojtorján olajat (bármelyik gyógyszertárban kapható).
 3. Ha a haja hajlamos a zsírosságra, ne vigye fel a kondicionálót a gyökerektől fogva — végezze ezt a fülétől kezdve.
 4. Készítsen pakolásokat avokádóból, hogy csillogást kölcsönözzön a hajának.
 5. Ahhoz, hogy megszabaduljon a töredezett hajvégektől, tekerje be spirálba a fürtöt és vágjon le minden kiálló hajszálat.
 6. A gyermek hitőpor vagy az átlagos hintőpor – kiváló alternatívája a száraz samponnak, ha ilyen nincs kéz alatt.
 7. Használja a száraz sampont este, ne pedig reggel. Az éjszaka alatt a por fölöslege le fog hullani, és Ön szép dússágot fog kapni.
 8. Használja az antisztatikus átitatású törlőket (általában ezekkel a képernyőket törölgetik), hogy rendbe rakja az felelektromozódott rakoncátlan hajszálakat.
 9. Ahhoz, hogy a hajszárítóval történő szárítás után a haj ne borzolódjon,  fújja be a fésűjét hajlakkal és menjen végig vele a haján. Vigyázzon! Ha a fésű helyet a haját fújja be, akkor összeragadt hatást fog kapni.
 10. Fonjon be néhány coffot, azután pedig menjen rajtuk végig hajvasalóval és ezt követően engedje szét őket. Hullámos fürtöket fog kapni, amelyek sokáig nem fognak kiegyenesedni.
 11. Ahhoz, hogy a fürtök jobban tartsák a formájukat, csak azután kezdje el a hajvasaló használatát, hogy a haja teljesen megszáradt.
 12. A hajcsatok és hajtűk lecsúsznak a hajáról? Mielőtt használná őket, fújja be hajlakkal.
 13. Néhány csepp parfüm a fésűre, és kedvenc illata mindig haján lesz.

Körmök

 1. Használja a szemhéj krémet a kutikulák ápolására. Épp olyan jól fogja táplálni őket, mint a speciális olajok erre a célra.
 2. Le kell mosni a körömlakkot, de a körömlakk lemosó elfogyott? Vigyen fel a körmére átlátszó körömlakkot és mossa le még az előtt, hogy megszáradna. Le fog jönni a régi lakkal együtt.
 3. A körömlakk beszáradt egy kicsit, a kupakja pedig csak forog a kezében és nem akar kinyílni? Húzzon rá egy gumiszalagot (mit amit a pénzt számára használnak) és ismételje meg a próbálkozást. A lakkot könnyebb lesz tartani és kinyitni.
 4. Ne siessen kidobni azokat a szemhéjfestékeket, amelyeket már megunt. Aprítsa fel őket és keverje össze átlátszó körömlakkal. Így egy új szert kap a manikűr számára.
 5. Használjon széles gumit, hogy tökéletes francia manikűrt készítsen.
 6. Festi a körmét, és egyidejűleg a kutikulákat is… Ismerős? Ahhoz, hogy könnyen eltávolítsa a körömlakkot a bőrről a körmei körül, a manikűr előtt kenje be vazelinnel.
 7. Még egy variáció arra, hogyan lehet eltávolítani a körömlakk fölösleget a kutikulákról – vigyen fej az ujjaira PVA ragasztót. Ez egy fóliát fog képezni, amelyet azután könnyű lesz eltávolítani a fölösleges körömlakkal együtt.
 8. letört a körme? Ne aggódjon! Fesse be a körmének a végét csillogó körömlakkal – ez maszkolni fogja az egyenletlenséget.

Test

 1. Szeretne több hidratálást a bőre számára? Adjon hozzá a testápolójához egy kis tápláló gyermek olajat.
 2. ha nem sezretné, hogy a bőre télen nagyon kiszáradjon, mondjon le a forró fürdőkről: a forró víz lemossa a védőzsírt a bőrről. Inkább vegyen egy meleg zuhanyt.
 3. Tartsa a kézkrémet az edénypolcon és kenje be vele a kezét minden egyes edénymosás után.
 4. Nagyon durva bőrrdaírt vásárolt? Használja a könyökei és sarkai bőrradírozásához.
 5. Ahhoz, hogy egész nap érezze a parfümjének az illatát, vigye fel helyesen a testére: a csuklójára, a fülcimpájára, a könyökének hajlatára, a nyakára (a kulccsont közötti mélyedés területére) és a térdei alá.
 6. Végezzen el bőrradírozást az előtt, hogy bekenné magát mesterséges barnítóval.
 7. Ha a mesterséges barnító nem egyenletesen megy le a testéről, akkor vigyen fel a szivacsra étkezési szódát és törölgesse meg a sötét foltokat.
 8. Meg kell borotválni a lábát, de elfogyott a hab? Helyettesítse hajkondicionálóval.
 9. Mandulaolaj + 30 csepp teafa illóolaj + 30 csepp menta illóolaj = a szőrszálak növekedésének lelassítója az epilálás után.
 10. Feltörte az új cipője? Kenje be a feldörzsölő helyet izzadásgátlóval. A lábbelije száraz lesz és kevesebbet fog dörzsölődni a lábába – kevesebb esélye lesz arra, hogy vízhólyagot szerezzen magának.
 11. Ahhoz, hogy megszabaduljon a tyúkszemektől, akkor vigyen fel éjszakára a száraz tyúkszemre egy vastag réteg vazelint vagy zsíros krémet és húzzon fel zoknit rá. Reggel a tyúkszemet könnyen el lehet lesz távolítani.

Élet stílus

 1. Ahhoz, hogy ne késsen el, mert reggel túl sokáig tükrészkedik, készítsen egy dallistát, méghozzá olyan hosszút, amennyi ideig készülődik reggelente. Ön meg fogja szokni a dalok rendjét és meghallva, hogy mindjárt elkezdődik az utolsó szám, megérti: igyekezni kell.
 2. A kozmetikai boltokba listával menjen be és ne hallgasson a konzultánsokra, hogy próbálja ki az új „szuperterméket”. Ez meg fogja óvni a meggondolatlan kiadásoktól.
 3. Ne törekedjen arra, hogy a kozmetikai táskájában az élet minden esetére legyen szer – sok feladattal simán megbirkóznak a nagymama receptjei.
 4. A flakonok gyakran csak úgy tűnnek, mintha üresek lennének. Végja szét őket és rakja át a falakon és a sarkakban elrejtőzött terméket egy üvegbe. Nem rossz spórolás!
 5. Húzzon rá egy hajtűt a fogkrémes tubusra vagy krémre és fokozatosan mozgassa, hogy a szert az utolsó cseppig elhasználja.
 6. Elcsattant a szemhéjfestéke, a púdere vagy az arcpirosítója? Nedvesítsen be egy szalvétát szesszel és itassa át egy kicsit az elcsattant terméket vele. A szesz hamarosan elpárolog, a kozmetikai szer pedig olyan lesz, mint az új.
 7. Ügyeljen az egyensúlyra: ha a szem sminkjében vannak csillámok, akkor részesítse előnyben a matt rúzst. És fordítva.
 8. Ügyeljen az egyensúlyra № 2: az intenzív szem smink könnyű árnyalatot irányoz elő az ajkakon. És ellenkezőleg is, az élénk ajak – minimum kozmetika a szemeken.
 9. Bepiszkolta az alapozóval a gallérját? Ne siessen átöltözni. Vigyen fel egy kis borotválkozási krémet a bepiszkolt helyre és távolítsa el a foltot és nedves szalvéta segítségével. Gyors és hatékony módszer!
 10. Ha a ruháján izzadság foltok maradtak, akkor mosás előtt nyomjon rájuk egy kis citromlevet.
 11. Ügyeljen a sminkhez használt ecsetei tisztaságára. Mossa őket legalább hetente egyszer meleg vízben gyerek samponnal.
 12. Félévente egyszer végezzen ellenőrzést a kozmetikai szerei között és dobja ki a lejárt szavatosságú termékeket.
 13. Mosolyogjon gyakrabban! A mosoly csodálatossá teszi kozmetikumok nélkül.

Н2 És végezetül

A legfontosabb — teljesen természetesen nézni ki; de ehhez nagyon sok kozmetikumra van szükség.

Calvin Klein

 

Milyen titkokat szeretne elolvasni a bloggunkban a szépségápolás terén?

Betöltés ... Betöltés ...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük