100%-os immunitás

791

Az Új Zélandi Egyetem szakemberei megvizsgálták a specifikus, de ízre nagyon kellemes gyümölcs, a kivi hasznos tulajdonságait. Az adott egzotikus gyümölcs hazájának Kínát tartják, innen is ered az elnevezése – “Kínai egres”. Nálunk pedig a kivi megnevezést viseli.

A tudósok arra a következtetésre jutottak, hogy az ízminőségi mellett ez a gyümölcs számos hasznos tulajdonsággal is rendelkezik. Eredményeiket a szakemberek kísérlettel támasztották alá, amelyben 56 fiatal ember vett részt.  A tesztalanyokat két csoportra osztották. A kísérlet 6 héten át tartott. Ez idő folyamán az első csoport egy fél kivit evett meg minden nap. A második csoport – 2 darabot.

A kísérlet végén az analitikusok elemezték mindkét csoport résztvevőinek egészségügyi állapotát. A medikusok arra a következtetésre jutottak, hogy a tesztalanyok második csoportja gazdagította a szervezetét az ember számára elengedhetetlen vitaminokkal, miktorelemekkel, rosttal és más hasznos anyagokkal. Mint az a szakemberek megjegyezték, a második csoport résztvevői  általánosan véve energikusabbá vált, nőtt a telejsítményképességük.

Vitathatatlan, hogy a kivi haszna a szervezet valamennyi rendszerének aktív stimulációjában rejlik, és ebből kifolyólag, a fokozott teljesítményképességben. Az adott és egy sor egyéb kísérlet eredményeként a kutatók felfigyeltek ennek a gyümölcsnek az összetételére és az ember szervezetére való hatására. A kiviben nagy mennyiségben van   А, B, С, D, E vitamin. Emellett tartalmaz  karotint, folsavat, antioxidánsokat és rostokat. Mivel megtalálható benne a kálium és a magnézium, ez a gyümölcs nagyon hasznos a szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzésére és normalizálja a vérnyomást. Nagyon jó szer a káros koleszterinnel való harcban.  Aki pedig szeretné korrigálni a súlyát, bátran bevonhatja a kivit az étrendjébe. Minden fent felsorolt hasznos tulajdonság mellett a kivi gazdag biológiailag aktív vegyületekben,amelyek kihatnak az anyagcsere szintjére és elősegítik az ember immunrendszerének erősödését.

A kivit és más gyümölcsöket a borhoz szolgálják fel. Hogyan kell helyesen kiválasztani a bort, tudd meg a honlapunkon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük