10 ok járni a teljes ellentéteddel

854

Igaz, hogy: az ellentétek vonzzák egymást. Nem olyan könnyű összecsiszolódni azzal, aki egyáltalán nem hasonlít rád, aki másképpen tekint a világra, akinek más szokásai és rendjei vannak. De ez nagyon érdekes  — kutatni a számunkra teljesen szokatlan emberi lényt és megtanulni alkalmazkodni egymáshoz. És ennek nem kevesebb mint 10 oka van.

  1. Valami újat tudnak meg egymásrólHa te — művészei lélek vagy, ő pedig — mérnök, akkor segítesz neki otthonosabbá tenni a lakást, ő pedig elmagyarázza neked, hogy miért romlik el folyamatosan a mikorhullámú sütőd.  Amikor összeházasodtok, otthonos és szép házatok lesz, amelyben minden működik.
  1. Páratlan kompromisszum mesterekké váltok.Azért mert senki nem akarja kikapcsolni a Siát, hogy a partnere rockot tudjon hallgatni. De meg kell ,hogy tanuljatok  alkalmazkodni egymáshoz. Mert jobban szeretned őt, mint utálod azt, ami a lemezjátszódban van.
  1. Kipróbálsz miatta valami újat— például, megnézel egy akciófilmet átlagos műsoraid helyett. És egyszer csak kiderül, hogy az akciófilmek nem mindig  buták és bennük is lehet humor, romantika, és finom pszichológiai pillanatok.
  1. Nem félsz megmondani nekihogy nem minden érdeklődését osztod meg vele,és ez normális egy egészséges kapcsolatban. Senki sem köteles másnak annak adni ki magát, és mondjuk úgy tenni, mintha szeretné Vivaldit, miközben a falra mászik maga a hegedűszónak a hallatán.  Emellett megtanulsz megértő lenni: ha egy embernek tetszik egy buta sorozat – akkor ez még nem jelenti azt, hogy ő maga is buta lenne. Néha mindenkinek lazítania kell.
  1. Ha szereted a meglepetéseketakkor azok várnak rád. A te ellentéted  kiszámíthatatlan lesz, mert nem úgy gondolkozik, mint te. Például, meglátsz a hipermarket kerti részében egy műanyag bakancsot, és azt gondolod: «Fú, soha sem venném fel». Ő pedig ránéz és érti, hogy egy gyönyörű cserép lesz belőle a szobanövények számára és hazahozza, és ibolyát ültet bele.
  1. Ha egyikőtökrendmániása másik pedig ennek az ellentéte, akkor nem engeditek meg egymásnak a szélsőségeket, hogy teljesen belepjen mindent a mocsok, vagy fordítva, eluralkodjon a tisztaságmánia.
  1. A partnerednek szinte „ki kell másznia” a bőréből, hogy elmagyarázza neked a szempontját, amely egyáltalán nem hasonlít a tiedre és arra készted téged, hogy más szögből nézzél a dolgokra. Végeredményként akár az ördög ügyvédjének is mehetne. Ez nagyon jól fejleszti a logikai képességeket.
  1. Vicces nézni szeretteiteket, amikor találkoznak. Mivel a szüleitek általában szintén teljesen ellenkezőek. Édesanyád egy hippi nyári ruhában várja az ő édesanyját, aki egy üzleti kosztümben és harisnyában érkezett (harminc fokos hőségben!)… Ez úgy néz ki, mint a Vejedre ütök című filmben: ingyen komédia otthon.
  1. Különös érzéseket vált ki belőledmert egy teljesen más világból érkezett hozzád. Elvarázsoltátok egymást, minta ha csak egy külföldi, egy marslakó lenne a másik fél.
  1. Teljesen különböző társalgási körötök van, a barátitok egyáltalán nem hasonlítanak egymásra.És ez fantasztikus! Neked lehetőséged nyílik megismerkedni és megbarátkozni azokkal, akikkel más módon biztosan nem találkoztál volna, és jobban megismerheted az embereket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük