10  lifehack a sztárok sminkeseitől

917

  1. Hogyan tegyük a szemet sokkal kifejezőbbé?

Bizonyára ismerősek számára az olyan nevek, mint  Cindy Crawford, Isabella Rossellini és Heidi Klum. Ezeknek a sztároknak a sminkese Karmindi. Karmindi szerint az egyik alapelve  a szemek kifejezőbbé tevésének az, hogy teljesen meg kell szabadulni a fekete szemfestő ceruzától. A sminkes mindig olyan színeket használ, mint a kék, zöld, barna vagy lila, a fő megjelenésből kiindulva.

Húzzon egy vonalat a szempillák hosszában, ezután pedig vigyen fel fehér színű gyöngyházfényhatású szemhéj festéket a szem belső sarkába és megfelelően satírozza el. A szempillák festésekor, azokat a szempilla spirál keféjének segítségével a szem külső sarkának irányába kell irányítani, nem pedig kizárólag felfelé. Próbálja ki és győződjön meg maga az eredményről.

  1. Elkészítjük a kiváló színt.

Malley Ronkal – ezzel az emberrel dolgozik Beyonce, Jennifer Lopez és Rihanna, amint valamilyen fontos esemény vagy fellépés közeledik.  Ez a sminkes nem részesíti előnyben a valamilyen fajta archibák elrejtését a korrektorral az ujjai segítségével. Ezt a legvékonyabb ecsettel kell végezni, a púdernek pedig  csillogó részecskéket kell tartalmaznia. Az egészséges bőr mindig ragyog egy kicsit, matt árnyalata pedig csak a babáknak van.

  1. Hogyan lehet növeli a szempillák sűrűségét?

Genevieve  a következő sztárok mestere – Christina Ricci és Kate Bosworth. A sminkes azt javasolja, hogy használjunk folyékony szemhéjtust és helyezzünk ki apócska fekete pontokat a szempillák gyökereinél. A legegyszerűbb és leghatásosabb optikai trükk a szempillák sűrűségének vonatkozásában.

  1. Szabaduljon meg a szem alatti táskáktól.

Gwyneth Paltrow és Naomi Watts  már régen  Pati Dubroffal dolgoznak. Ő azt javasolja, hogy 2-3 árnyalattal világosabb korrektort kell használni, mint a bőr a szem alatti táskák területén. A satírozási mozgásokat a duzzadt zóna határától kell kezdeni és azután lefelé mozogva. Ezt követően a táskákat púderrel kell színezni, amelynek színe egy árnyalattal sötétebb kell, hogy legyen az átlagosnál.

  1. Hogyan kell helyesen kihangsúlyozni arccsontokat?

Joanna Schliep  már hosszú évek óta sminkeli az olyan sztárokat, mint – Denise Richards, Eva Longoria, Ellen Pompeo és Christina Applegate. Az arccsontok élességéhez ő halaytert és bronzosító hatású púdert használ, amely néhány árnyalattal sötétebb a bőr természetes árnyalatától. Az arc maximálisan kihúzódik, azután pedig fel kell vinni az úgymond „besüllyedt” részre. Ezt követően mosolyogni kell és ebben a pillanatban kell felvinni a  halaytert az arccsontokra.

  1. Vékonyítjuk a homlokot.

A legnépszerűbb mesternek ezen a téren Joanna Schliepet tartják. Ő azt javasolja, hogy használjunk dús ecsetet a laza púder alkalmazásához, mely kicsit sötétebb lesz a természetesnél. Vigye fel az ecsetre a púdert, rázza le egy kicsit és  úgymond csapkodó mozgásokkal kezdjen el haladni a haj növekedése határának hosszában.

  1. Az orr vizuális kisebbítése.

Malley Ronkal mindig azt mondja, hogy az alapozó krém felvitelének folyamata közben az arcbőrre, mindössze venni kell a halaytert és ennek a segítségével ki kell jelölni az orr „hátát”. Ne feledje az aranyszabályt: minden amit sötétít kisebbé válik, s minden amit kivilágosít – nagyobbá.

  1. Növeljük az ajkak térfogatát.

Igen-igen, Karmindi itt is mesterségének a tetőfokán van. A mester javaslatai a következőek: színtelen ajakbalzsamot kell használni és kevés mennyiségű summert. Az ecset segítségével  vegyen egy kevés balzsamot és érintse meg vele a summert, miután vigye fel a felső ajakra. Ezt követően használjon hidratáló rúzst és szabaduljon meg még a legkisebb gondolatoktól is a matt textúrákat illetően. A maximális hatás érdekében, az elvégzett munka után szájfényt lehet alkalmazni csillogó részecskékkel.

  1. Sűrűbbé tesszük a szemöldököt.

Az olyan szerek, mint a tonizáló viasz vagy a szemöldök gél félig átlátszó textúrával rendelkeznek, ami természetes dússágú kinézetet biztosít a szemöldökök számára.

  1. Kiválasztjuk a megfelelő árnyalatú pirosítót.

Genevieve úgy véli, hogy hűvös borongós napon kell pirosítóért menni a boltba és a kozmetikumok rajtunk való legkisebb hatása nélkül. Ilyen feltételek mellett  lehet látni a tökéletes kivilágítást és a legmegfelelőbb hőmérsékletet, ami segít helyesen választani és nem rontja el természetes kinézetét. A kiválasztott pirosító tökéletesen egyezni fog azzal az árnyalattal, amelyet arcai kaptak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük