10 hiba  a hajjal, amit abba kell hagyni

968

Helytelenül kiválasztott frizura a hajtípushoz

Frizurádnak a sajátosságaidra kell dolgoznia, nem pedig ellenük. Ha a szalon látogatása után nem tudod magad befésülni a hajadat, ha furcsa formát öltenek, mikor megszáradnak és ha a haj textúrájának elnyomására több időt áldozol, mint a hajápolásra, – rossz frizurát választottál. Kérj meg egy stylisot, hogy tegye rendbe: például, a nem filirozott bobfrizurát érdemes megritkítani egy kicsit, ha sűrű hajad van, ha pedig vékony, akkor épp ellenkezőleg nem kell őket ritkítani.

Hiba: a hajszín nem illik színtipusodhoz

A festés után bőrödnek, szemednek és ajkaidnak ragyogóbban kell kinézniük, nem pedig fordítva. Ha az árnyalat nem jól van kiválasztva, akkor mindegyik, még a legapróbb bőrhiba is jobban észrevehetőbbé válik, a megjelenés pedig egészében véve kissé nevetségesen néz ki. Egy jó példa – a sötét bőrű és barna szemű Jessica Alba szalma színű hajjal. Ezért soha ne csinálj ilyen típusú radikális szépség-transzformációkat otthoni körülmények között: csak egy szakember tudja kiválasztani a tökéletes hajszín árnyalatot a számodra és szükség esetén korrigálni is tudja azt.

Hibа: túlságosan szembetűnő lenőtt gyökerek

Hogy túlélje  a festések közötti időszakot, a szakemberek kitaláltak néhány módszert a lenőtt gyökerek álcázására:  először is alkalmazni lehet egy  árnyalatos púdert, amely gyakorlatilag úgy működik, mint a száraz sampon, másodszor pedig nem sima befésülést lehet csinálni – például, hátra lehet fésülni a hajat, vagy egy mély oldalsó elválasztást lehet készíteni.

Hiba: hajformázó termékek”túladagolása

Amikor túlzásba viszed az olajok, habok és lakkok használatát, akkor luxus fürtök helyett hanyag gubancos szálakat kapsz. Arról, hogy mennyi és milyen hajápolási szert kell használni, itt beszéltünk – ezek a tanácsok nem fogják hagyni, hogy hibázz.

Hibа: ritkán vágod a hajad

Amikor a fodrászok azt javasolják, hogy 1,5 havonta egyszer kell hajat vágni, tudják, hogy miről beszélnek. Ha ez sokkal ritkábban csináljuk, akkor a fürtök (főként a hajvégek) élettelenek és elvékonyodottak lesznek, arról már nem is szólva arról, hogy a töredezett hajvégek senkit sem festenek. Ha valamilyen jelentős oknál fogva halogatod a hajvágást (a fodrászod szabadságon van) , próbáld meg lófarokba fogni a hajad vagy egy kontyba, vagy végső esetben formázd a végeket hajvasalóval/stylerrel.

Hiba:  Lenyalt, nem dús haj

Ezzel nem csak az ilyen típusú hajjal rendelkezők találkozhatnak, hanem több oka is lehet: a helytelen frizura és a rosszul kiválasztott ápolási és formázási termékek.  Ahhoz, hogy a frizura dúsabb legyen, kérd meg fodrászodat, hogy többszintű frizurát készítsen neked, de ne használjon filirozó ollót, és kerüld az olajos, zsíros szereket  – túlságosan elnehezítik a fürtöket.

Hiba: hibásan kiválasztott elválasztás az arc ováljához

Úgy tűnhetne: milyen jelentéktelen dolog… Ennek ellenére, ha rosszul van kiválasztva az elválasztás, megváltoztathatja az arcodat a felismerhetetlenségig, vagy ellenkezőleg, ronthatja a dolgok állását, ha tévedsz a választással. Van néhány általános szabály: a szív alakú arccal rendelkező lányoknak kerülni kell a középen történő elválasztást, míg a szögletes archoz illik ez az elválasztás. A kerek arcúaknak az oldalsó elválasztás illik – vizuálisan kinyújtja az arcot, azoknak pedig, akik kinyújtott formákkal rendelkeznek érdemes mély oldalsó  elválasztást csinálni, hogy vizuálisan  csökkentsék az arcuk hosszúságát.

Hiba: Csíkos színezés

A csíkok természetesen csak a zebrákon és a tigriseken néznek ki, nem pedig a szimpatikus lányokon. Úgy tűnik, hogy emiatt  néznek ki olyan olcsónak a csíkos melírozások és színezések. Ahhoz, gyengéd csillogást adj  a hajnak, úgymond „nap csókokat” , kérd meg szakemberedet, hogy belülről világosítsa ki a fürtöket, ne pedig felülről lefelé  fesse őket be. Emellett, meg kell győződnöd, hogy a kivilágosított tincsek árnyalata nem nagyon ellentétes a hajszíneddel.

Hiba: Fru-fru, amely nem illik az archoz

Amikor megtalálod a számodra megfelelő fru-frut, akkor fényűzően nézel ki, titokzatosan, szexuálisan és játékosan, amikor viszont nem… az arc arányai nem a legjobb irányba változnak meg, a hibák jobban szembe tűnnek.  Ha arra készülsz, hogy ollót veszel a kezedbe, készülj fel a következő momentumokra:  a szögletes archoz az asszimetrikus fru-fru illik, a szív alakú archoz – az éles, oldalra fésült, a kerek archoz – a könnyed és nagyon hosszú, a kinyújtotthoz  – a sűrű és egyenes.

Hiba: Frizurák a a múlt századból

Lehetséges, hogy megtaláltad azt a frizurát, amelyik illik neked és… túlságosan rabjává váltál. A szezont szezon váltja, év évet követ, te pedig még mindig tupírozod a hajad és nagy fürtöket készítesz, s közben nem veszed észre, hogy fölös tíz évvel öregítenek. Ha kételkedsz, hogy milyen frizurát vagy hajvágást válassz, emlékezz az arany szabályra, ami mindig és mindenhol helyénvaló: a természetesség mindenek előtt. A fényes, életerős és ápolt haj, a szétengedett vagy kissé hanyag farokba fogott sokkal jobban néz ki az estélyi „váraknál”, melyekről csöpög a hajlakk.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük