10 dolog, amelyre megtanított a boldog kapcsolat

813

Komoly kapcsolataim voltak az előtt, hogy találkoztam volna a vőlegényemmel, egyesek több évig is tartottak. Azt gondoltam, hogy felnőtt voltam; azt gondoltam, hogy kiváló partner tudok lenni. Most megértettem, hogy minden nem így volt. Az igazi szerelem eltér a véletlen kapcsolatoktól – még akkor is, ha évekig tartanak.  Egy boldog kapcsolat  sok mindenre megtanít. Ön valóban másként viselkedik, úgy cselekszik, mint a csapat egy tagja, nem pedig mint egy magányos farkas, aki helyet próbál magának találni.  Nos, én a következőket tanultam meg.

A félreértés elkerülhetetlen

Ha a maga módján értelmezi a partnere szavait, azután pedig tudatosítja, hogy egészen mást akart ezzel mondani, akkor nem kell fennakadni ezen. Az állandó magyarázkodások csak rontják a kapcsolatot. Néha az, amit mond,  szintén hibásan lesz értelmezve a partnere által és Ön csalódást fog érezni. Ebben a pillanatban egyszerűen lépjen vissza és értse meg, hogy ennek nincs nagy jelentősége. A  félreértések csak akkor alakulnak át problémává, amikor megengedi nekik, hogy nőjenek. Legyen nyugodt és bocsássa meg a félreértéseket.

Tanuljanak meg bízni

Hogyan tudná megosztani az életét egy emberrel, ha azt gondolja, hogy valamit minden alkalommal nem úgy csinál, amint Ön elfordul? Ha nem bízik a partnerében a hűség, a becsületesség és a gondoskodás kérdéseiben,  akkor a kapcsolatuk nem jó. A legjobb kapcsolat a mély bizalommal kezdődik és annak ellenére is, hogy megjelennek a problémák (ezek pedig biztos, hogy meg fognak jelenni), eléggé erősnek kell lennie, hogy együtt tartsa Önöket.

Pihenjenek egymástól

Természetesen, a szerelmesek állandóan együtt akarnak lenni. Jó dolog egész éjszaka ölelkőzni és egész nap együtt lenni, de mikor foglalkozzunk így más dolgokkal? Ha különböző helyeken dolgoznak, akkor este van miről beszélgetni. Mikor a barátaival tölti az idejét, a partnere pedig – a sajátjaival, Önöknek lesz idejük és terük magukra és lehetőségük megújulva visszatérni egymáshoz. Lesz esélyük arra, hogy hiányolják egymást és megértsék a valódi értéket a kapcsolatukban.

Ösztönözni a növekedést és a változást

Egy jó kapcsolatban mindkét partnernek nőnie és változnia kell. Az élet egy, és minden téren ki kell használni! Ha fel akar mondani a munkahelyén, hogy szerezzen még egy végzettséget, akkor a partnerének támogatnia kell Önt ebben. Ha szeretne kipróbálni valami újat vagy  vissza akar térni a régihez, ismét a kapcsolatban kell keresnie a támaszt. És ugyan ilyen támaszt kell viszonzásul adnia is. Ösztönözze a partnerét új hobbik keresésére és az érdekes emberekkel való ismerkedésekre. Ha azt akarja, hogy a partnere mindig ugyan olyan legyen, akkor nagyon unalmas közös életre ítéli magát.

A kompromisszum nem jelent vereséget

Kompromisszumot kötni nem jelent vereséget, nem jelenti azt ,hogy elveszítjük a játszmát. Valójában, minden éppen ellenkezőleg van. Hiszen jól tudja, hogy milyen nehéz néha kompromisszumot kötni? Ön szeretne a maga módján tenni, mivel a döntését az egyetlen helyesnek látja. De ugyan ezt gondolja a partnere is a saját ajánlata kapcsán. Próbáljon meg diplomatikusan nézni az érvekre. Mi logikusabb? Ha a partnerének igaza van, ne féljen megmondani ezt.  Induljon el az ő útján vagy mindkét döntésüket változtassák meg egy kicsit. Fontosabb, hogy megőrizzék a kapcsolatukat és segítsenek neki fejlődni, mint az, hogy  megvédje a szempontjait.

Elismerni a gyöngeségeket

A partnere nem tartja Önt szuperhősnek, és remélem, hogy Ön sem tartja őt ilyennek. Mindannyian emberek vagyunk, mindenkinek vannak hiányosságai. Teljesen normális dolog megmutatni ezeket. Sőt, a stabil kapcsolat számára szükséges, hogy gyönge oldalaik ismertek legyenek. Partnere érzékenyebb lesz azon dolgok iránt, amelyek  nyugtalanítják Önt, és támogatni fogja, amikor segítségre szorul.

Egyes dolgokat el lehet fogadni, de nem lehet kijavítani

Minden embernek van terhe — Önnek és a partnerének is. Vissza tud-e menni az időben és el tud mindent törölni? Eddig ez még senkinek sem sikerült. Meg kell tanulnia együtt élni ezzel. Egyes dolgokat egyszerűbb elfogadni, mint másokat, de a valóság olyan, hogy nem mindig tudjuk kijavítani a helyzetet. Egyszerűen tovább kell lépni, különben a kapcsolatuk meg fog romlani.

Megbocsátani gyorsan és valóban

Minden alkalommal, amikor konfliktus alakul ki Önök között, ne aggódjon azon, hogy ki győzött és ki veszített. Tanuljon a konfliktusból — abből ,ami miatt elkezdődött, addig, amikor meg lett oldva. Egyszer megtanulva, el fogja tudni kerülni az ilyen problémákat  a továbbiakban. Sőt, bocsásson meg a partnerének. Bocsásson meg saját magának. A harcnak vége – úgyhogy hagyja a múltban. Soha ne nehezteljen a partnerére, mivel a sérelmek csak aláássák a vágyat, hogy ezzel az emberrel legyen.

Nem kell semmit várni

Ne várja, hogy a partnere olvasni fogja a gondolatait,  vagy az ágyba viszi a reggelit, vagy felajánlja, hogy segít felmosni az edényt. Ez nem fog megtörténni. Buta dolog várni valamit az emberektől, ha azoknak fogalmuk sincs erről. Beszélgessenek. Győződjün meg róla, hogy partnere tudja, hogy Ön mit vár a kapcsolattól és hogy mit gondol egyes kérdésekről. Ez segít neki figyelmesen cselekedni az Ön vonatkozásában, de akkor is — ne várjon semmit.

Kimutatni az érzelmeket

A legrosszabb, mait tenni lehet egy kapcsolatban – játékokat játszani. Ne ugrassa a partnerét, ne „tüntesse ki” szeretettel és gyöngédséggel a „jó viselkedésért”. Biztosnak kell lennie benne, hogy partnere mindig szeretettnek érzi magát. Ön boldog lehet vele vagy haragudhat rá – ennek nincs jelentősége, akkor is éreznie kell az Ön szeretetét.  Nem, Önnek nem kell eltitkolnia az érzéseit, egyszerűen győződjön meg róla, hogy megtett minden lehetségeset azért, hogy partnere jól értse meg Önt. És ne legyen  fukar a szeretetre. Hiszen minden emiatt alakult ki, nem de?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük